Grad Virovitica partner u provođenju akcije “Mir i dobro” – oprez u rukovanju pirotehnikom

Objavljeno:

spot_img

Predstavnici Policijske postaje Virovitica danas su u prostorijama virovitičke gradske uprave predstavili gradonačelniku Grada Virovitice Ivici Kirinu akciju “Mir i dobro”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana provodi već dvadeset godina.

Mir i dobro

Naime Grad Virovitica partner je u navedenom projektu, a djelatnici Policijske postaje naglasili su kako su održana edukacijska predavanja u virovitičkim osnovnim školama te da će policija tijekom akcije poduzimati mjere radi sprječavanja nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava te provoditi pojačane mjera sigurnosti na prostorima gdje se okuplja veći broj ljudi poput škola, vjerskih objekata, trgova i slično.
Zakonom o eksplozivnim tvarima određena su četiri razreda pirotehničkih sredstava, a koja isključivo treba kupovati u za to ovlaštenim trgovinama.

Tako je osobama starijim od 14 godina dozvoljena prodaja pirotehničkih sredstava I. kategorije u prodavaonicama i kioscima, dok se osobama starijim od 18 godina mogu prodavati i sredstva II. i III. kategorije. Uporaba pirotehničkih sredstava dozvoljena je isključivo od 27. prosinca do 1. siječnja, ali se ne smiju upotrebljavati u zatvorenim prostorima. Kazne koje su propisane Zakonom o eksplozivnim tvarima su od tisuću do pet tisuća kuna za fizičke osobe, te 20 tisuća do 40 tisuća kuna za pravne osobe.

Gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo provođenjem akcije jer u zadnjih nekoliko godina na području koje pokriva Policijska postaja Virovitica nije zabilježen niti jedan slučaj ozljeđivanja od uporabe pirotehničkim sredstvima. (Virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...