spot_img

Građani bijesni zbog usluga Pošte

Objavljeno:

Nakon što je Index jučer objavio članak o tome kako smo u proteklih nekoliko mjeseci zaprimili veći broj prijava građana nezadovoljnih uslugama Hrvatske pošte, niz nezadovoljnih komentatora iskazalo je svoju frustraciju niskom kvalitetom usluge HP-a.

Podsjetimo, čitatelji Indexa javili su nam kako u slučajevima kada plate uslugu preporučenog slanja, poštari prilikom isporuke pošiljaka ne provjeravaju jesu li primatelji u domu, na adresi, već samo ostavljaju obavijesti o podizanju pošiljke u sandučićima – koje se potom mogu podići tek od sljedećeg radnog dana, što građanima stvara neprilike.

Iz Hrvatske pošte su pak za Index poručili kako su problemi i prigovori vezani uz njihove usluge više iznimka nego pravilo.

Pošta: Problemi su iznimka, a ne pravilo

“Bitno je naglasiti da prigovore korisnika bilježimo u promilima te da oni nikako nisu pravilo. Također, neki prigovori su osnovani, a neki nisu. Ponekad se korisnici jave s općenitim prigovorima, a kad ih zamolimo da nam dostave konkretne podatke, ne dobijemo odgovor. Konkretno, u 2016. Služba za korisnike zaprimila je 2710 prigovora, od kojih je 161 označen kao opravdan. U 2017. je zaprimljeno 1069 prigovora, od čega 32 opravdana”, kazali su nam.

No, iz komentara koje su nam čitatelji ostavili na izvorni članak, čini se kako velik broj korisnika usluga HP-a nije zadovoljan njihovom kvalitetom.

U nastavku prenosimo samo dio negativnih iskustava građana kad je u pitanju Hrvatska pošta.

Niz negativnih komentara

“Ostavljanje tuđe pošte, već nekoliko godina u mojem sandučiću… Molio sam poštara da to ne radi, neka se nauči čitati s poštanskog sandučića… Molio na pošti da pripaze kad ostavljaju poštu, pa nisam ja poštar da za njima raspoređujem pošiljke… Vožnja motorom po nogostupu ko manijaci… Sve manje se koristi pošta i poštanske usluge, ima velika konkurencija, pa ne znam kako si i dalje dozvoljavaju ovakav šlamperaj”, piše jedan čitatelj.

“Ja se ne sjećam kada je poštar zadnji put pozvonio da ima paket… Uvijek bih našao ceduljicu, a doma uvijek netko. Prvi puta sam prigovorio pa su mi slegnuli ramenima. I šta sada da opet ponavljam istu priču koja je identična s različitim poštarima? Ako mogu, radije ću da mi se pošalje preko druge službe nego HPa – i čak i da je skuplje ako mogu birati, onda ću to odabrati”, dodaje drugi.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...