Gradonačelnik Ivica Kirin na otvorenju prvog Područnog ureda za osobe s invaliditetom u Osijeku

Objavljeno:

Gradonačelnik Ivica Kirin na otvorenju prvog Područnog ureda za osobe s invaliditetom u Osijeku
Gradonačelnik Ivica Kirin na otvorenju prvog Područnog ureda za osobe s invaliditetom u Osijeku

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin prisustvovao je u ponedjeljak, 5. studenog u Osijeku otvorenju prvog Područnog ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom. Područni ured je otvoren u Ulici Hrvatske Republike 5, a pokrivat će područje pet slavonskih županija, među kojima je i Virovitičko-podravska, u kojima živi više od 87 tisuća osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Otvorenju ureda, uz pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom Anku Slonjšak, nazočili su državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, saborska zastupnica Ljubica Lukačić, predstavnici institucija na područnoj i lokalnoj razini te udruga za osobe s invaliditetom.

Otvaranjem ovog ureda u Osijeku želi se potaknuti ravnomjeran razvoj resursa te doprinijeti većoj uključenosti, sigurnosti i izjednačavanju zaštite prava osoba s invaliditetom neovisno o tome gdje žive. Ured će raditi i terenske izvide te predlagati izmjene propisa.

– Inicijativa da se upravo u Osijeku otvori prvi područni ured institucije pravobranitelja za osobe s invaliditetom potekla je prije nekoliko godina od strane organizacija i udruga osoba s invaliditetom, a ovu inicijativu podržala je i Osječko-baranjska županija, rekla je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak dodavši kako se u Područni ured mogu javiti osobe koje, primjerice, nisu ostvarile određene naknade iz područja socijalne zaštite, koje imaju problema s dugotrajnim postupkom iz mirovinskog i slično.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin prilikom otvorenja ureda je naglasio kako je nužno senzibilizirati javnost, ali prije svega moramo poći od sebe samih.
– Danas smo svi okupirani pronalaskom informacija na Internetu, dok nam društvena komunikacija pada na sve nižu razinu. I stoga trebamo stati i pogledati oko sebe kako bismo uvidjeli s kojim se problemima ljudi oko nas susreću, a koji sutra mogu biti naši problemi jer u jednom trenutku život nam se može potpuno promijeniti. U tom se trenutku zapitamo što smo mogli učiniti kada smo bili u mogućnosti pomoći onima kojima je pomoć potrebna, jesmo li učinili dovoljno i prepoznali njihove probleme, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin čestitavši Anki Slonjšak i njenim suradnicima jer će se otvaranjem ovog Ureda u Osijeku osigurati veća uključenost i informiranost osoba s invaliditetom u ruralnim sredinama.

Osim gradonačelnika Ivice Kirina, otvorenju Područnog ureda u Osijeku s područja Virovitičko-podravske županije nazočili su i predstojnik HZMO-a Područnog ureda Virovitica Ivan Šemper, predstojnik HZZ-a Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk te ravnateljica virovitičkog Centra za socijalnu skrb Marija Bajan – Prokl. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni