Gradonačelnik Kirin širi govor mržnje i dijeli građane

Objavljeno:

Nakon svih blagdanskih i novogodišnjih dana došlo je vrijeme, na žalost, vratiti se u stvarnost. Ozbiljnu analizu događanja na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća nitko nije niti stigao, niti imao namjeru napraviti, s obzirom na nadolazeće blagdane. Sadašnji osvrt neće ništa izmjeniti u odlukama, barem za mandata ovog Gradskog vijeća, ali bahatost većine u istom tijelu treba građanima stalno isticati.

Donositi odluku o proračunu grada za 2015. godinu kao i odluku o zatrpavanju Virovitice tuđim smećem, sve bez nazočnosti oporbenih vijećnika, koje se istovremeno još prozvalo i neprijateljima, zaslužuje kritiku ako ne i ispriku!

O čemu se konkretno radi?

Izgleda da je grad Pitomača našao način zbrinjavanja svoga komunalnoga otpada. Donedavno su Pitomačani muku mučili kamo će sa svojim smećem, a onda im se ukazao naš gradonačelnik i galantno raširio ruke. Kao da mu je jako stalo dodatno se umiliti viđenijim građanima Pitomače. Ovo nam se čini kao jedino razumno objašnjenje za odluku većine u Gradskome vijeću, ili je, možda, bunika opet dobro urodila? Tko bi još, uvaljen u vlastite probleme sa dugoročno neriješenom situacijom sa zbrinjavanjem komunalnog otpada, primao tuđe, kao voćinsko, pitomačko i tko zna čije do kraja mandata? Virovitičane su zadužili velikim kreditom za sanaciju deponije komunalnog otpada, a to nije manje od 15 milijuna kuna. Koliko ćemo kredita još trebati radi ovakvih odluka? Ali za HDZ nije to problem, već oporba koja ne želi doći na sjednicu i prisustvom dati puni legitimitet ovim lošim odlukama.

Proračun Grada koji je usvojen bez rasprave, prethodnih godina je već viđeni, financijski izvještaj. Istina, sada proširen sa dodatnim obvezama grada po kreditima, pojedine stavke usklađene sa novim zakonskim propisima. Čak je i odluka o povećanju prireza kozmetički odgođena, a biti će donešena nakon izbora, prije rebalansa ovoga istoga proračuna. Ovo je jedinstvena prilika ponovo zagrabiti u džepove građana.

Stavke proračuna na koje gradonačelnik ima veliki i jedini utjecaj ostale su izdašne, a radi se o onim stavkama kojima su sredstva osigurana za radove na infrastrukturi grada i održavanju. Ove radove u pravilu izvode lokalni obrtnici, ali odabrani lokalni obrtnici s kojima se može razgovarati o “uvjetima”. Naravno, o “uvjetima” za radove i usluge koje se u pravilu dogovaraju, a kako bi se dio proračunskih sredstava moglo “prenamjeniti za humanitarne i sportske potrebe lojalnih”. Ovima, moralno upitnim radnjama, svakako doprinose i postojeće gradske firme s novim dodatnim djelatnostima za usluge. Time čine nelojalnu konkurenciju privatnicima koji iste usluge već nude. U poštenim okvirima, pa nisu podobni.

Izostanak vijećnika oporbe s glasovanja o odluci o proračunu grada je i u ovom slučaju proglašen od strane gradonačelnika, predvidivo, nezainteresiranošću oporbenih vijećnika za sudbinu grada.

U izjavi gradonačelnika medijima nakon prošle sjednice i na upit što misli o nedolasku oporbenih vijećnika na sjednicu, ispalio je da “tko nije s nama taj je protiv nas i naš je neprijatelj”!!! Skoro polovica građana Virovitice koji su izašli na zadnje lokalne izbore nisu glasali za njega, već za oporbu!!! Pa zar smo stoga neprijetelji nekim drugim građanima???

Gradonačelniče, ovaj tvoj govor mržnje će građani znati nagraditi, već na aktualnim izborima u nedjelju! Virovitičani neće nikome dozvoliti da ih dijeli, ponajmanje po političkom uvjerenju, jer su kao i ostali građani države skupo platili jedinstvo, demokraciju i slobodu. I još plaćaju. Ne može ih neprijateljima prozvati nitko u Virovitici i državi. Mržnja je najveći teret svakom čovjeku i narodu i ogromna je prepreka za normalan i napredan život koji svi zavređujemo.

Vijećnici koalicijskih stranaka SDP-HNS-HSU
Gradskog vijeća Virovitica

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni