Gradovi Virovitica i Traunreut obnovili potpis Povelje o partnerstvu

Objavljeno:

Prije točno 20 godina suradnja prijateljskih gradova Virovitice i Traunreuta postala je službena na osnovu potpisane Povelje o partnerstvu koja je najviši izraz trajne suradnje na gospodarskom, turističkom, kulturno-umjetničkom i sportskom planu dvaju gradova. Tom prigodom u Traunreutu je održana svečanost na kojoj su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te gradonačelnik grada domaćina, Klaus Ritter, obnovili potpis Povelje o partnerstvu koji je ujedno upisan i u Zlatnu knjigu Grada Trauenreuta.

– Odnosi naših gradova oduvijek se temelje na tradiciji i prijateljstvu, a njeguju se razmjenom iskustava, kao i poticanjem suradnje učenika i mladeži. Posebno bih naglasio suradnju naših škola, Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić iz Virovitice i Hauptschule Werner fon Siemens iz Traunreuta. Prijateljstvo dviju škola iz dvije različite zemlje započelo je davne 1986. godine, a ono se posebice iskazuje kroz razmjenu učenika. Osim škola, tu je i suradnja vatrogasnih društava, kulturna suradnja putem likovne kolonije Traunreuter Kunstpreise, kao i sportska suradnja na razini Kluba Hrvata u Traunreutu, rekao je gradonačelnik Kirin naglasivši kako očekuje da će se u budućnosti uključiti još više klubova i udruga iz obaju gradova u cilju proširivanja međusobne suradnje.

Osim navedenog, Grad Traunreut tradicionalno svake godine prilikom održavanja sajma Viroexpo skupljanjem humanitarne pomoći pomaže radu Pučke kuhinje našeg Gradskog društva Crvenog križa te istovremeno donosi duh Bavarske na naš sajam.

– Očekujem da će se dugogodišnja suradnja obilježena brojnim pozitivnim iskustvima u budućnosti nastaviti u pravcu još čvršćeg povezivanja, kako na gospodarskom, tako i na kulturnom, obrazovnom i sportskom planu, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Osim s Viroviticom, Traunreut je proslavio i godišnjice prijateljstva s francuskim Lucéom te talijanskim Nettunom. U kulturno-zabavnom dijelu programa proslavu su uveličali, između ostalih i profesori virovitičke Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica predvođeni ravnateljem Damirom Mihaljevićem. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...