Gradska glazba Virovitica treća na državnoj smotri u Novom Vinodolskom!

Objavljeno:

spot_img

U subotu i nedjelju, 7. i 8. lipnja 2014. u Novom Vinodolskom, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održani su 28. Susreti hrvatskih puhačkih orkestara, najbrojniji susret glazbenika i ljubitelja puhačke glazbe s ukupno 700 sudionika.

Na Susretu su se ove godine predstavili najbolji hrvatski puhački orkestri iz B i C kategorije koncertnog programa koji dolaze iz Sv. Martina, Bjelovara, Petrovine, Vrbovskog, Ogulina, Zagreba, Virovitice, Vrpolja, Klis-Kose, Đurđevca, Goričana, Špičkovine, Zaprešića, Karlovca, Dekanovca, Virja i Mrzlog Polja.

Gradska glazba Virovitica osvojila je treće mjesto u C kategoriji.

Kao gosti, na Susretu su se predstaviti Vaška godba „Vrh nad Laškim“ i Mažoretkinje Majde Marguč iz Slovenije koji su nastupili pod ravnanjem njihova dirigenta Ivana Medveda, a u suradnji s Javnim skladbom za kulturne dejavnosti Republike Slovenije.

Cjelokupan program i odabir sudionika Susreta rezultat je ukupno 10 županijskih smotri i 2 samostalna preslušavanja, na kojima su orkestri iz cijele Hrvatske morali izboriti svoj nastup na 28. Susretu kvalitetom svojih izvedbi.

Silvijo Paloš

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni