U subotu i nedjelju, 7. i 8. lipnja 2014. u Novom Vinodolskom, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održani su 28. Susreti hrvatskih puhačkih orkestara, najbrojniji susret glazbenika i ljubitelja puhačke glazbe s ukupno 700 sudionika.

Na Susretu su se ove godine predstavili najbolji hrvatski puhački orkestri iz B i C kategorije koncertnog programa koji dolaze iz Sv. Martina, Bjelovara, Petrovine, Vrbovskog, Ogulina, Zagreba, Virovitice, Vrpolja, Klis-Kose, Đurđevca, Goričana, Špičkovine, Zaprešića, Karlovca, Dekanovca, Virja i Mrzlog Polja.

Gradska glazba Virovitica osvojila je treće mjesto u C kategoriji.

Kao gosti, na Susretu su se predstaviti Vaška godba „Vrh nad Laškim“ i Mažoretkinje Majde Marguč iz Slovenije koji su nastupili pod ravnanjem njihova dirigenta Ivana Medveda, a u suradnji s Javnim skladbom za kulturne dejavnosti Republike Slovenije.

Cjelokupan program i odabir sudionika Susreta rezultat je ukupno 10 županijskih smotri i 2 samostalna preslušavanja, na kojima su orkestri iz cijele Hrvatske morali izboriti svoj nastup na 28. Susretu kvalitetom svojih izvedbi.

Silvijo Paloš