Gradska organizacija HSU Virovitica ima novo vodstvo

0
525

Na Izbornoj skupštini gradske organizacije HSU Virovitica, održanoj prošli mjesec, izabrano je novo vodstvo. Za predsjednicu gradske organizacije HSUa grada Virovitice izabrana je Jasna Čupen, a za potpredsjednice su izabrane Marija Gverić i Radojka Samarđić. Na Skupštini su izabrana sva radna tijela  sukladno poslovniku za provedbu Izborne skupštine i Statutu HSUa. 

Sjednicu je otvorio Boris Ćaleta-Car, vijećnik županijske Skupštine VPŽ. Nakon što je pozdravio sve nazočne u svom kratkom izlaganju dao je presjek postignutih rezultata na svibanjskim lokalnim izborima. Između ostalog, rekao je: “Jako sam sretan jer su birači prepoznali HSU kao poželjnu političku opciju i dali su nam svoje glasove i povjerenje tako da sada imamo čak četiri vijećnika, dva u  općinskim vijećima, jednoga u gradskom i jednog u županijskom vijeću.“ Nakon toga dao je kratak program i pregled rada i napora koji se poduzimaju na formiranju  županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, te je pozvao cjelokupno  članstvo da nastave svi zajedno raditi i tako doprinjeti svatko u djelokrugu svojih mogućnosti, a on će kroz rad u županijskoj skupštini raditi za dobrobit svih građana na području Virovitičko-podravske županije, sa težištem na mladim obiteljima i umirovljenicima. 

Povjerenica za Virovitičko-podravsku županiju za HSU Elvira Grabić, koja je u Gradskom vijeću grada Virovitice, u svom izlaganju dala je presjek i pregled dosadašnjeg rada i postignutih rezultata  GO HSU Virovitica, te je izložila svoju viziju u kojem pravcu bi  trebalo razvijati stranku i kojim smjerom treba ići gradska organizacija HSUa. Podsjetila je sve nazočne riječima: “Imamo veliku obvezu i odgovornost prema našim biračima koji su nam ukazali povjerenje i dali svoj glas na izborima, ali i prema onim biračima koji nisu glasali za nas.  Nastavit ćemo svojim radom doprinositi da naši sugrađani, dragi Virovitičani, što bezbolnije prođu kroz ova teška pandemijska i gospodarski krizna vremena. Moj cilj je sačuvati i obraniti standard umirovljenika i svih građana kroz borbu u gradskom vijeću grada Virovitice.“ 

U duhu prije rečenog, na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, vijećnica Elvira Grabić u aktualnom satu postavila je pitanje  gradonačelniku Kirinu i  podsjetila ga na nužnost da grad Virovitica svojim umirovljenicima isplati i ove godine Božičnicu, što je gradonačelnik pohvalio kao dobru inicijativu i obećao isplatu.

Nova predsjednica GO HSU Virovitice Jasna Čupen zahvalila je članovima na ukazanom povjerenju što je jednoglasno izabrana, rekla je da joj je to potvrda da je prepoznat njezin dosadašnji rad u stranci, te je naglasila da će svojim radom nastaviti na uzlaznom trendu HSUa. Posebno je istaknula ciljeve organizacije i rekla sljedeće:” Gradska organizacija HSU aktivno će raditi na zaštiti standarda umirovljenik, zalagati će se na primjeni svih suvremenih shvaćanja političkih sloboda i ljudskih prava, posebice zaštite prava  interesa i položaja umirovljenika vodeći pri tome računa o interesima svih građana grada Virovitice. Predsjedništvo GO HSU Virovitice aktivno će pratiti  rad zakonodavnog  tijela Republike Hrvatske i svojim prijedlozima a preko naših saborskih zastupnika utjecati  na rad istog, imajući na umu da primjena donesenih zakona ima značajan utjecaj na život umirovljenika. Gradska organizacija  HSU Virovitica aktivno će surađivati sa drugim političkim strankama na prostoru VPŽ u cilju stvaranja pozitivnog i suvremenog životnog ozračja i socijalnog i gospodarskog prosperiteta svih žitelja Virovitice. Nastaviti će raditi na očuvanju dostignute razine socijalne i materijalne sigurnosti građana Virovitice, za nadzor i poboljšanje smještajnih kapaciteta u Domovima umirovljenika, odnosno izgradnju novih, te poboljšanje socijalnih usluga i servisa za starije osobe.“