Bernardo Bernardi i TVIN
Bernardo Bernardi i TVIN

U Hrvatskom muzeju Arhitekture HAZU Gradski muzej Virovitica sudjeluje na Okruglom stolu s temom o Bernardu Bernardiju i TVIN-u u novom stalnom postavu Muzeja pod nazivom: Novi stalni postav Gradskog muzeja Virovitica – promotor identiteta lokalne zajednice.

Sutra, 12. lipnja, se u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU s početkom u 17:00 sati, a u sklopu izložbe „Bernardo Bernardi i TVIN“ autorice dr. sc. Ive Ceraj održava Okrugli stol „Dizajnom do identiteta“.
Na okruglom stolu sudjeluje i ravnateljica i kustosica Gradskog muzeja Virovitica, Mihaela Kulej, koja će govoriti o novom postavu Muzeja s posebnim osvrtom na dvije prostorije: industrijska proizvdonja i Bernardo i Bernardi i TVIN. Kustosica u mirovini, Dubravka Sabolić govorit će o osnivanju drvne industrije u Virovitici.
Okrugli stol je prema redu izlaganja organiziran ovako:
Sudionici skupa, prema redoslijedu izlaganja, bit će:

  • 1. sesija: dr. sc. Iva Ceraj, kustosica i znanstvena suradnica (Hrvatski muzej arhitekture HAZU, Zagreb); Špela Šubic, muzejska savjetnica (Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana); Dubravka Sabolić, viša kustosica u miru (Gradski muzej Virovitica); dr. sc. Vanja Brdar Mustapić, muzejska savjetnica (Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb)
  • 2. sesija: prof. dr. sc. Jasna Galjer (Odsjek za povijest umjetnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu); Mihaela Kulej, ravnateljica (Gradski muzej Virovitica); Natalija Bajs, muzeologinja i Francisco Javier Luri San Vicente, mag. arh. (Krear, Zagreb); Vigor Vukotić, kulturni antropolog (stručni suradnik Studija dizajna, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).
  • Skup će moderirati dr. sc. Iva Ceraj. Trajanje skupa predviđeno je do 20:00 sati.