Centra za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje

Virovitička tvrtka, Grafiti Becker, izradila je vizualni identitet Centra za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje. Naručitelj ”vizuala” bila je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a vizualni identitet simbolizira slov ”J” koje ne vrhu ima prepoznatljivu kupolu Dvorca Janković u Suhopolju.

Podsjetimo, projekt obnove Dvorca Janković u Suhopolju, jedan je od najvećih i najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija. Sufinanciranje je bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ukupni prihvatljivi troškovi projekt iznose 39.767.716,50, od čega su bespovratna sredstva 33.149.096,67 kuna. Tijekom obnove, uredit će se 15 suvremeno opremljenih smještajnih kapaciteta s 30 ležaja i prostor suvenirnice s proizvodima lokalnih i regionalnih proizvođača.

Radovi će početi ove godine, a njihov završetak se očekuje 2019., kada će Dvorac Janković postati Centar za posjetitelja kao prepoznatljiva turistička mikro destinacija koja će generirati nova radna mjesta i povećati broj turističkih dolazaka u Virovitičko-podravsku. Provedbom projekta osigurat će se očuvanje i prepoznatljivost vrijednog kulturnog dobra, poduprijeti mali lokalni i županijski proizvođači, a time i razvoj sveukupnog županijskog gospodarstva. Projektni partneri su: Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Gradski muzej Virovitica i Općina Suhopolje (www.vpz.hr)