‘Dobili smo informacije od predstavnika stanara da je veliko poskupljenje jednostavno nepodnošljivo, a riječ je o 800 do 1.000 korisnika grijanja koje grije pet kotlovnica u zgradama Virovitice. Za jedan stan od 70 kvadrata u siječnju potrošilo se 1.000 kuna, sada će to biti 1.950,45’, kaže Prpić za Glas Slavonije naglasivši da građanima neće pomoći ni razdjelnici za toplinsku energiju koji štede energiju i za tridesetak posto.

620

Na aktualnom satu u srijedu pitao je gradonačelnika Ivicu Kirina (HDZ) čemu poskupljenje, ali nije dobio konkretan odgovor. Samo je Zvonko Kožnjak, direktor poduzeća Plin VTC, objašnjavao kako su energenti skuplji, a oni nekoliko godina nisu dizali cijene.

Da je grijanje skuplje tvrdi i umirovljenik Zvonimir Smolić. Do sada mu je najveći račun bio 800 kuna i to početkom godine. Za istu potrošnju u sljedećem razdoblju očekuje račun od 1.500 kuna, što je veliki udar na njegov džep.

‘Ogorčen sam, ali u mojoj zgradi imamo umirovljenika koji imaju samo 1.600 kuna mirovine i gotovo sav iznos otići će im na plaćanje grijanja, a to je sramota’, kaže Smolić.

‘Dobili smo informacije od predstavnika stanara da je veliko poskupljenje jednostavno nepodnošljivo, a riječ je o 800 do 1.000 korisnika grijanja koje grije pet kotlovnica u zgradama Virovitice. Za jedan stan od 70 kvadrata u siječnju potrošilo se 1.000 kuna, sada će to biti 1.950,45’, kaže Prpić za Glas Slavonije naglasivši da građanima neće pomoći ni razdjelnici za toplinsku energiju koji štede energiju i za tridesetak posto. (tportal)

Direktor Plin Vtc-a Zvonko Kožnjak i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin
Direktor Plin Vtc-a Zvonko Kožnjak i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin

Ivica Kirin za Glas Slavonije: Nisam ja odobrio poskupljenje nego Hera

Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik, kaže kako će napraviti model za građane jer stanari moraju znati što sve plaćaju i što su zakonski propisani troškovi, a što je mimo toga.

– Postoji nekoliko rješenja: da toplinska energija i dalje ostane u nadležnosti Plin VTC-a, da se odvoji ili da korisnicima zgrada predamo natrag toplinske kotlovnice, ako je to moguće, pa neka se sami brinu o njima. Ja sam na strani građana, a oni neće biti taoci gradskih tvrtki. I na kraju, Hera je odobrila poskupljenje, a ne ja – zaključio je Kirin.