Pobjeda koalicije je neupitna: HDZ-HSS-HSLS potpisali Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim i regionalnim izborima, Tolušić kandidat za župana

U prostorijama Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije danas je upriličena svečanost obnove potpisivanja koalicijskog sporazuma HDZ-a, HSS-a i HSLS-a o daljnjoj političkoj suradnji na razini županije na lokalnim i regionalnim izborima. Sporazum je u ime HDZ-a potpisao predsjednik Županijskog odbora Josip Đakić, u ime HSS-a predsjednica Županijske organizacije Ana Marija Petin, a u ime HSLS-a potpredsjednik Županijskog vijeća Miroslav Venus.Koalicija

Josip Đakić tom je prigodom istaknuo da potpisivanje sporazuma ima jedan cilj, a to je omogućiti snažnu pobjedu koalicije koju podržavaju još i stranke HSP dr. Ante Starčević i Blok umirovljenici zajedno, na skorašnjim lokalnim izborima.

Nakon izrade zajedničkog programa, koji bi trebao biti završen do Uskrsa, koalicija će s njim izići u javnost. Ana Marija Petin naglasila je kako će na županijskoj razini HSS nastaviti voditi resurs poljoprivrede te da je pobjeda koalicije neupitna, dok je doktor Miroslav Venus istaknuo kako je HSLS zadovoljan kvalitetnim postignutim sporazum te da će prioriteti stranke biti zalaganje na područjima kulture, zdravstva, socijale i društvenih djelatnosti.

Tom prilikom još jednom je istaknuto da će kandidat za župana Virovitičko-podravske županije biti aktualni župan Tomislav Tolušić, a kandidat HDZ-a za Europski parlament prodekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Oliver Jukić.