Na jučer održanoj tiskovnoj konferenciji, Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice objavio je kandidate za župna Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice na sljedećim lokalnim izborima.

Rizničar Županijskog odbora HDZ-a Željko Iharoš priopćio je novinarima da je kandidat stranke za župana Virovitičko-podravske žuapnije Tomislav Tolušić, aktualni župan kojemu je Županijski odbor HDZ-a te svi gardski i općinski odbori dali bezrezervnu podršku da dužnost župana obnaša i u idućem mandatu.

Kada je riječ o kandidatu za gradonačelnika Virovitice, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Virovitice je Ivica Kirin, sadašnji gradonačelnik kojemu je Gradski odbor HDZ-a dao bezrezervnu podršku da dužnost gradonačelnika obnaša i u idućem mandatu.

Županijski HDZ oštro napao politiku Vlade RH te Zorana Milanovića i sve ministre pozvao da podnesu kolektivnu ostavku jer su zemlju doveli na rub kolapsa

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić na konferenciju za novinare izrazio je nezadovoljstvo mjerama Vlade Republike Hrvatske i uvođenjem poreza na imovinu, što će još više osiromašiti građane ove države.

Članovi Vlade na čelu sa Zoranom Milanovićem jasno pokazuju da su nesposobni voditi državu koju su doveli na rub kolapsa te bi, ako imaju imalo morala, svi kolektivno trebali podnijeti ostavke jer prema njihovim riječima uskoro neće biti ni za plaće u javnom sektoru.

Posebno rezolutan je bio na svakodnevne nove namete.

Ne može se tako, jer porez i harač koji svakodnevno namećete uništit će srednji sloj društva, pa je logično da ljudi kažu da vaš Plan 21 znači 21 puta nametnuti različite poreze.

Dopredsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić između ostalog naglasio je da se ovdje ne radi o porezu na imovinu već na djedovinu i umjesto da se oporezuju jahte, gotovina i nakit ljudima će oporezivati i ono malo što su tijekom života stekli Na taj način poslana je jasna poruka da se tu ne radi o socijaldemokraciji već o zaštiti krupnog kapitala.

Tajnica Županijskog odbora HDZ-a Sanja Kirin upozorila je na činjenicu da nisu poznate sve porezne stope kao ni tko i što će se sve oporezivati jer to može imati strahovito loš utjecaj na gospodarstvo, ali ponajviše na srednji sloj društva kojem će se osim nagomilavanja dosadašnjih poreza uskoro ukinuti i stopa PDV-a od 0 posto.