HDZ: Najoštrije osuđujemo izjavu Milanovića o građanskom ratu u Hrvatskoj

Objavljeno:

spot_img

Konferencija za novinare Odbora za branitelje HDZ-a: Najoštrije osuđujemo izjavu premijera Zorana Milanovića o građanskom ratu u Hrvatskoj

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice, održana je konferencija za novinare Odbora za branitelje Županijskog odbora HDZ-a, na kojoj se govorilo o izjavi premijera Milanovića kako je u “Hrvatskoj bio građanski rat”.

Članovi Odbora za branitelje HDZ-a Virovitičko-podravske županije, najoštrije su osudili izjavu Zorana Milanovića o građanskom ratu.

– Kao sudionici Domovinskog rata najoštrije osuđujemo takvu izjavu premijera Milanovića te mu ovim putem poručujemo neka prvo pita svoje ministre obrane Antu Kotromanovića i branitelja Predraga Matića, je li se kod nas vodio građanski rat, tj. kakav se to rat u Hrvatskoj vodio. Zahvaljujući upravo hrvatskim braniteljima i mnogobrojnim žrtvama stvorena je neovisna Hrvatska, priznata u svojim granicama i kao takva uskoro ulazi u EU- naglasio je Zvonko Kožnjak, predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a Virovitičko-podravske županije.

Branitelji su u poručili da Hrvatska nije bila u građanskom ratu, već da je na nju izvršena agresija, kako na državu Hrvatsku tako i na građane koji žive u njoj.

Osim toga istaknuli su i sljedeće:

“U ime brojnih nezaštićenih građana, branitelji i dragovoljci Domovinskog rata su bili primorani krenuti u obranu i zahvaljujući njima danas imamo Hrvatsku koju priznaje cijeli svijet. Odbor branitelja Virovitičko-podravske županije oštro osuđuje premijerove izjave, jer oni koji vole RH čak i pod cijenu života, moraju biti spremni stati iza svojih riječi i izjava.

Vezano za jučerašnju izjavu Premijera vlade RH, u kojoj je između ostalog rekao da se u Hrvatskoj vodio građanski rat, svakako treba dodati opće poznate činjenice da su 1990. godine iz Srbije u Hrvatsku najprije dolazili razni emisari bolje rečeno huškači koji su imali zadaću nahuškati hrvatske građane srpske nacionalnosti na oružanu pobunu, zatim je naredbom načelnika generalštaba JNA Blagoja Adžića, hrvatski narod razoružan oduzimanjem oružja tadašnjoj Teritorijalnoj obrani, čemu se Milanovićevi prethodnici iz Komunističke partije Hrvatske nisu suprotstavili…

HDZ

Potom je Kontraobavještajna služba JNA u tajnosti obilato naoružala hrvatske Srbe, o čemu mi u Virovitici imamo neosporne dokaze i nakon toga je ta ista tzv. JNA, u velikoj mjeri planski oslobođena od nesrba, u ljeto 1991. godine, izvršila otvorenu agresiju na Republiku Hrvatsku i okupirala gotovo 1/3 hrvatskog teritorija te s njega protjerala gotovo cjelokupno hrvatsko stanovništvo.

Centar svekolike moći bio je u Srbiji u Beogradu i iz Srbije su dolazile vojne, milicijske i paravojne jedinice i razarale Hrvatsku. Sve naredbe ali i tehnika i novac, primjerice plaće za oficirski i podoficirski kadar, također su dolazile su iz Beograda.

Kako onda uzimajući sve to u obzir i uzimajući u obzir da je Republika Hrvatska međunarodno priznata u siječnju 1992. godine, a rat je trajao do 1995. godine, netko može govoriti da se u Hrvatskoj vodio građanski rat?

Svi mi, sudjelovali smo u obrani i oslobađanju Hrvatske cijeli rat i nikada nogom nismo stupili na teritorij Srbije, a tisuće građana Srbije su ubijale i pljačkale po Hrvatskoj, pa i njihov sadašnji predsjednik Nikolić. Stoga, ovo što je izrekao premijer Vlade RH neoprostivo je kao i što su neprihvatljivi ćirilićni natpisi, posebice u Vukovaru.

Konferenciji za novinare, uz predsjednika Odbora za branitelje Virovitičko-podravske županije, Zvonka Kožnjaka, nazočio je i član nacionalnog odbora za branitelje HDZ-a Marijan Brlek, kordinator odbora HDZ-a za VPŽ Zdenko Blažičević, kao i članovi Odbora VPŽ za branitelje Serfet Ciriković i Davor Špoljarić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni