Konferencija za novinare: Iako ponosni na pobjedu Kolinde Grabar Kitarović, u HDZ-a su nezadovoljni što su građani Virovitice zadovoljni stanjem u Hrvatskoj

Čelnici Gradskog odbora HDZ-a Virovitica na konferenciji za novinare zahvalili su svim svojim članovima, koalicijskim partnerima i svim svojim simpatizerima koji su svojim glasovima potpomogli da njihova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović postane nova predsjednica Republike Hrvatske.

HDZ Virovitica

– Manje smo zadovoljni što naša kandidatkinja u gradu Virovitici nije dobila većinu glasova jer Kolinda Grabar Kitarović je u gradu Virovitici dobila 5718 odnosno 48,88 posto glasova dok je Ivo Josipović dobio 5979 odnosno 51,12 posto glasova. Pred predsjedništvom Gradskog odbora HDZ-a je analiza rezultata izbora u Virovitici, pogotovo zbog čega je bilo mnogo nevažećih listića, odnosno zašto građani svoje glasove nisu dali niti jednom kandidatu. No, napominjem ovdje se glasovalo za predsjednika države, a ne za gradonačelnika Virovitice jer dobro je poznato, kada su izbori na lokalnoj razini, HDZ redovito većinom glasova osvaja vijećničke mandate pa sam tako i ja na neposrednim izborima za gradonačelnika dobio većinu glasova od svog protukandidata – kazao je Ivica Kirin, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitica naglašavajući kako treba pronaći uzroke zbog čega su građani nezadovoljni te da će se to najbolje saznati neposrednim radom na terenu.

Ivica Kirin

Ivica Kirin izrazio je zabrinutost nebrige države prema mladima što rezultira njihovim odlaskom tražeći posao u inozemstvo.

Potpredsjednik Gradskog odbora Virovitica Željko Iharoš naglasio je kako ovo nisu bili izbori za HDZ već izbori za bolju Hrvatsku.

Željko Iharoš

– Ovom prilikom moram izraziti žaljenje što većina birača u Virovitici niti u prvom niti u drugom krugu nije prepoznala projekt “Za bolju Hrvatsku” pa iz toga proizlazi da je većina njih zadovoljna s onim što su do sada učinili Josipović i Milanović, te da im ne treba bolja Hrvatska, što me čudi i iznenađuje. Čudi me i to što je većina birača dala svoj glas čovjeku koji ne samo da ništa nije učinio za Viroviticu, već o njoj nikada nije izrekao bilo kakvu lijepu riječ. Iz njihove volje proizlazi da ništa ne treba raditi, da treba samo hodati okolo, izgovarati laži protiv drugih, prodavati demagogiju te da će to rezultirati pobjednom. Raduje me da većina hrvatskih građana ipak nije bilo takvog mišljenja, a kako je kazao i Ivica Kirin mi ćemo nakon analize rezultata, bez skrivanja analizu predočiti i našim članovima i koalicijskim partnerima kao i svim građanima – naglasio je Željko Iharoš.

Svim biračima na potpori Kolindi Grabar Kitarović zahvalila je i Željka Grahovac, druga potpredsjednica Gradskog odbora HDZ-a Virovitica.

Željka Grahovac

– Mi smo u stranci silno ponosni što imamo prvu predsjednicu u povijesti Hrvatske koja zrači optimizmom i vjerom u bolju Hrvatsku. Iako u stranci nismo zadovoljni rezultatom kakvog smo postigli u Virovitici. Analiza izbora pokazat će koliko su naši dužnosnici i članovi osobno doprinijeli za bolji rezultat – istaknula je Željka Grahovac.