U Mjesnom domu u Bušetini, održan je veliki predizborni skup koalicije stranaka HDZ-HSP AS za općinu Špišić Bukovica na kojem se okupio velik broj mještana, kako Bušetine, tako i s područja cijele Općine Špišić Bukovica. U Bušetini su nazočni pozdravili: nositelja liste za Županijsku skupštinu, saborskog zastupnika i predsjednika ŽO HDZ-a VPŽ Josipa Đakića, župana te dopredsjednika ŽO HDZ VPŽ Tomislava Tolušića, predsjednicu ŽO HSS VPŽ Anu-Mariju Petin, povjerenika HSP AS za VPŽ Matu Bubaša, kao i pristiglog gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina, i nazočne načelnik, Željka Grgačića (Pitomača), Đuru Bukvića (Lukač), Dražena Peića (Gradina)… Na skupu su predstavljeni i kandidat za načelnika Hrvoje Miler i njegov zamjenik Rudolf Ilić.

Na početku skupa, govorio je kandidat za zamjenika načelnika Rudolf Ilić koji je kazao:

Kao mještanin Špišić Bukovice i obrtnik, borio sam se i borit ću se za ovu općinu. Mi jesmo mala općina, ali s vrijednim, poštenim i ponosnim ljudima. Imamo sve potencijale za razvoj. Uvijek ću se boriti za malog čovjeka, jer sam i ja jedan od njih. Danas je teško opstati uz SDP-ovu kukuriku koaliciju jer drugovima ništa nije sveto, ni crkva ni škola i zato ih treba poslati u povijest.

Budući načelnik Špišić Bukovice, Hrvoje Miler, između ostalog je kazao:

Zahvaljujem se svima koji su glasovali za nas u prvom krugu. HDZ je s partnerima uvjerljiv pobjednik ovih izbora, u svim gradovima i općinama, a tako i u Špišić Bukovici. Uz sve ono što je izgrađeno, izgradit će se i nove škole, Bušetini, Rogovcu, Vukosavljevici i Okrugljači. Asfaltirat će se nove ceste, obnoviti mjesni domovi. Tako smo radili do sada, tako ćemo i ubuduće.

Potom se je nazočnima obratio načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, koji je rekorder ovih izbora na području Virovitičko-podravske županije s gotovo 75 posto osvojenih glasova.

I moj zamjenik Davor Špoljar i ja, došli smo dati punu potporu Hrvoju Mileru. On ima mladost, volju, želju i kapacitet biti načelnik vaše općine. U nedjelju 2. lipnja, nemojte ništa prepuštati slučaju i vjerujem u veliku i veličanstvenu pobjedu vašeg načelnika. Izađite na izbore i podržite Hrvoja Milera, koji će biti novi načelnik Općine Špišić Bukovica.

Govorila je i predsjednica ŽO HSS Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin.

Vidjeli ste na području Virovitičko-podravske županije kako jedna velika koalicija može ostvariti veliku pobjedu. A zašto? Jer su iza nas odrađeni projekti, odlični rezultati i rad. Što to radi SDP i njegovi partneri? Ništa korisno za ovaj narod. Oni jedino povećavaju PDV, smanjuju poticaje, donose nakaradne zakone o poljoprivrednom zemljištu. Od njih nam ništa dobro nije došlo. U nedjelju dajte svoj glas za Hrvoja Milera, novog načelnika Općine Špišić Bukovica.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, u uvodu se zahvalio svima na potpori te potom naglasio.

Ovdje na području Špišić Bukovice je bilo pet kandidata za načelnika, od toga njih četvorica su bila iz “desne” opcije. Po meni, ovdje na području Špišić Bukovice je riješena situacija i Hrvoje Miler će biti novi načelnik općine. On dolazi na mjesto Ivice Lulića koji je dobro radio, a nasljedit će ga mladost i elan Milera i Ilića. Županija vam stoji na raspolaganju u svakom vašem projektu za dobrobit općine Špišić Bukovica i svakog njenog stanovnika.

Na kraju velikog skupa, obratio se je saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić.

Hvala vam na potpori koju ste dali Hrvoju Mileru u prvom krugu. Naš cilj je pobijediti na području cijele Virovitičko-podravske županije, u svakoj općini i gradu i tako će i biti nakon 2. lipnja. Ova lijeva opcija, koja vodi Hrvatsku u propast, je nešto najgore što se našoj zemlji moglo dogoditi. Crveni su Hrvatsku doveli do ponora. Narod je to prepoznao, pa eto, niti njihov županijski predsjednik nije pobijedio u svojoj općini, u Novoj Bukovici. SDP je izgubio sve, a izgubit će i ovdje u nedjelju 2. lipnja. Vjerujem da će i HSS, zbog srodnosti naših stranaka, na području ove općine dati potporu načelniku Hrvoju Mileru kao i u budućem sastavu općinskog vijeća. Svaka mala općina pa tako i Špišić Bukovica, u budućnosti imaju velike mogućnosti u povlačenju sredstava iz Europske unije. Iskoristite te mogućnosti i u nedjelju, 2. lipnja glasujte za Hrvoja Milera. (www.hdz-vpz.com)