Nakon što je SDP prijavio HDZ Državnom izbornom povjerenstvu da iskorištava umirovljenike u svojoj kampanji, virovitičko izborno povjerenstvo očitovalo se da se ne slaže sa SDP-ovim mišljenjem. 

Nositelj liste koalicije stranaka HDZ, HSS, HSLS, HSP AS Ivica Kirin je rekao:

Ivica Kirin (snimio: A. Jurkin)
Ivica Kirin (snimio: A. Jurkin)

Devet umirovljeničkih udruga s područja grada Virovitice povezalo se i osnovalo Koordinaciju udruga umirovljenika s područja grada Virovitice koja je dala povjerenje koaliciji stranaka HDZ, HSS, HSLS, HSP AS. Stoga sukladno dogovoru koalicije Koordinacija udruga umirovljenika na listi ove koalicije ima svoja dva kandidata Vladu Župana i Josipa Blaževića. Zbog navedenog na izbornim plakatima i letcima ove koalicije riječ umirovljenici predstavlja sve udruge umirovljenika s područja grada Virovitice.

Napominjemo da niti u jednom trenutku nije postojala namjera dovoditi bilo koga u zabludu u vezi s stvarnim sudionicima koalicije naših stranaka, smatrajući da i predstavnici umirovljenika imaju pravo biti naznačeni na navedenim letcima/plakatima i da je takvo postupanje korektno prema njima, odnosno prema istim umirovljenicima iz Koordinacije udruga umirovljenika, a istodobno nije u suprotnosti niti s temeljnim vrijednostima Izbornog etičkog kodeksa.