HDZ prijavio Viroviticu.net za kršenje predizborne šutnje

Objavljeno:

spot_img

Oni što piju buniku, krivotvore fakultetske diplome, pune stranačke torbe našim novcem i čekaju vlak za Remetinac namontirali banner kandidata SDP-a za gradonačelnika Virovitice Damira Barića na kopiju naslovne stranice portala Virovitica.net iznad datuma predizborne šutnje i to u privitku prigovora za kršenje izborne šutnje poslali Gradskom izbornom povjerenstvu od kojeg traže da podnese optužni prijedlog. Da nije tragično bilo bi smiješno!

Onaj kome ne smeta prizemno dodvoravanje i bezočno veličanje lika i djela u lokalnom listu garnirano i s dvadesetak fotografija po broju tvrdi da je ovaj portal „dao prednost određenoj političkoj stranci čime je ugrozio korektan odnos svih kandidata na ovim izborima po pitanju jednake zastupljenosti u medijima”. Još jedan pokušaj dezauviranja Virovitica.neta.

Fotomontaža

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), stranka s najvećim brojem pravomoćno optuženih članova za korupciju, lopovluk i zlouporabu položaja i ovlasti, prvaci izbornih prijevara i manipulacija pokušali su prevariti i Gradsko izborno povjerenstvo: dostavljena kopija čisti je plagijat i fotomontaža.

HDZ prijavio Viroviticu.net za kršenje predizborne šutnje, Izborno povjerenstvo odbilo prigovor

U petak, 17. svibnja oko 20 sati podsjetio sam Ivana Kovača iz IE Centra da ne zaboravi tijekom večeri skinuti izborne bannere. Novim vijestima s naslovnice potisnuo sam sve predizborne članke kako nam se u dane šutnje niti jedan kandidat nebi nametao, a zamijenio sam i anketu s predizbornim pitanjem. Banneri su uklonjeni u 22:30, a u 23:45 još jednom smo detaljno provjerili da nam slučajno nešto nije ostalo. Sve je bilo čisto pa nikako nije moguće da su ga čitatelji vidjeli u 13:45 kako to tvrdi Ivica Kirin.

Osim toga, banner zbog kojeg je HDZ podnio prigovor o kršenju predizborne šutnje nalazio se za vrijeme trajanja kampanje na vrhu lijevog stupca naslovne stranice, dok se na kopiji koju su dostavili povjerenstvu lik Damira Barića nalazi na dnu stranice što samo potvrđuje zle namjere.

Goran Gazdek
Goran Gazdek

Kao novinar pratio sam sve dosadašnje lokalne, parlamentarne i predsjedničke izbore od osamostaljenja Hrvatske, a bio sam i promatrač Gongovog mobilnog tima za Virovitičko-podravsku županiju i prilično dobro sam upoznat s izbornim pravilima. Pohađao sam niz radionica i seminara o tome kako pisati o izborima koje su za nas, uoči izbora, organizirali redakcije u kojima sam radio, Hrvatsko novinarsko društvo, Transparency International i Gong.

Na kraju, sve da smo i objavili banner nebi prekršili predizbornu šutnju! Prijava HDZ-a je odbijena. Prema tumačenju Gradskog izbornog povjerenstva do povreda izborne šutnje došlo bi javnim predstavljanjem i obrazlaganjem izbornog programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanju procjene izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela. – Napisao je Goran Gazdek na portalu Virovitica.net.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...