U prepunom Domu u Gornjem Bazju obilježena je proslava 24. obljetnice osnutka HDZ-a na području općine Lukač. Svečanosti su, između ostalih, nazočili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik županijskog odbora HDZ-a, župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnici općina Suhopolje i Špišić Bukovica, Marijan Brlek i Hrvoje Miler, domaćin, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a, načelnik općine Đuro Bukvić, tajnica Županijskog odbora HDZ-a Sanja Kirin, rizničar Željko Iharoš, mnogoborjno članstvo, simpatizeri i koalicijski partneri.

U svojem pozdravnom govoru načelnik Đuro Bukvić zahvalio je svim žiteljima na dosadašnjoj potpori u obnašanju vlasti.

– Kada sam 2005. godine došao na mjesto načelnika općine HDZ je brojio 120 članova, a nakon potpore koju sam za mjesto načelnika dobio 2009. i 2013. godine danas u svojim redovima imamo 680 članova. Moram naglasiti da je na prošlim izborima HDZ na području općine u svim izbornim jedinicama ostvario apsolutnu pobjedu zbog čega izražavam zahvalu svim biračima s porukom da HDZ ima snagu zajedništva te da svi dišemo kao jedno tijelo za ostvarivanjem zacrtanih nam ciljeva – naglasio je tom prigodom Đuro Bukvić, koji je između ostaloga govorio i svim realiziranim projektima na području općine, ali i onima koje očekuje žitelje na njihovu dobrobit.

Čestitajući domaćinima obljetnicu, Ivica Kirin, član Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a, ujedno i virovitički gradonačelnik istakao je da danas članovi stranke moraju biti kao jedno tijelo kako bi ostvarili svoje ciljeve, a to su pobjede na svim izborima koje ubuduće očekuju građane.

Dopredsjednik stranke, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić uz čestitke na obljetnici čestitao je i svima koji su do sada davali bezrezervnu podršku Đuri Bukviću u obnašanju mjesta načelnika općine.

– Đuro Bukvić najbolji je primjer kako načelnik treba voditi jednu općinu, a sami ste svjedoci koliko je projekata na općini realizirano, ali i koji su u planu. No, na žalost u tim projektima nemamo pomoć države, ali niti saborskih zastupnika SDP-a, koji se ne bore za razvoj ove sredine niti cijele županije – kazao je Tomislav Tolušić dodajući kako će se to stanje promijeniti kada HDZ ponovno preuzme kormilo ove države.

Na kraju svečanosti čestitku domaćinima uputio je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić.

-Ovo je vrijeme i da se prisjetimo dana ponosa, osnivanja stranke i našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, svih hrvatskih branitelja koji su ostvarili neovisnost Hrvatske. Moram naglasiti da HDZ nema alternativu jer on za razliku od koalicije na vlasti služi svom narodu. Imamo znanje i snagu, a uz vašu podršku ponovno ćemo osvojiti vlast na državnoj razini, jer smo mi stranka “otvorenih ljudi”, a ne stranka “opasnih namjera” kako nas je prozivala Račanova vlada i njegovi istomišljenici, koji danas svojom politikom hrvatsku državu vode u propast. Mi to nećemo dozvoliti, jer hrvatski narod zaslužuje bolju vlast, a stabilna i čvrsta politika HDZ-a na sljedećim izborima to će i dokazati – naglasio je Josip Đakić.

Uz mnogoborjno članstvo, simpatizere i koalicijske partnere obljetnici su bili prisutni i tajnica Županijskog odbora HDZ-a Sanja Kirin, rizničar Željko Iharoš…