Hoćemo li ovo ili iduće ljeto dočekati bez bazena u Virovitici?!

Objavljeno:

Most nezavisnih lista Virovitičko-podravske županije poslao je priopćenje za medije u kojemu naglašava problematiku skorog rušenja virovitičkog gradskog bazena.

Virovitički gradski bazen je izgrađen davne 1942. godine i od tada s prekidima radi do današnjih dana. Svake se godine otvara sredinom lipnja, a zatvara krajem kolovoza. Dugi niz godina omogućava osvježenje građanima i svim namjernicima, te služi i kao poligon za školu plivanja i treninge Plivačkog kluba. Protekle je godine tijekom dva i pol mjeseca ljetne sezone na Gradskom bazenu naučilo plivati oko 800 djece predškolske i školske dobi. Svakodnevno su održavani plivački treninzi Kluba, a građanima je pružao osvježenje i zabavu tijekom dana i tijekom večeri.

Prvo sagradite novi bazen, a zatim rušite stari!

Početkom protekle godine Gradska uprava je predstavila projekt „Integrirani razvojni program Grada Virovitice „5 do 12 za Dvorac“ u okviru kojega je predviđeno rušenje Gradskog bazena u Virovitici. Kada će se to točno dogoditi, ovisi o tijeku natječaja.

Postavlja se pitanje zašto rušiti sadržaj koji privlači toliki broj sugrađana, prvenstveno djece, dok nemamo otvoren drugi, bolji bazen?

Najveći je problem što konkretnog alternativnog rješenja gradska uprava očito nema, jer za njegovu realizaciju je potrebno pripremiti projektnu dokumentaciju i predstaviti je javnosti.

Nismo suglasni s rušenjem bazena, sve dok nemamo izgrađen novi bazen. Podržite nas u toj namjeri! Stoji u priopćenju županijskog Most-a.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...