Hodočasnici će u utorak 15. studenog krenuti pješice na put dugačak 139 kilometara, od Čačinaca do ”grada heroja”

Objavljeno:

U sjećanje na Vukovar i Željka Majora: Hodočasnici će u utorak 15. studenog krenuti pješice na put dugačak 139 kilometara, od Čačinaca do ”grada heroja”

U utorak 15. studenoga, u sklopu projekta „ Korak po korak do ostvarenog cilja“, u Čačincima će, s početkom od 9,30 sati, na Mjesnom groblju u Čačincima, paljenjem svijeća i odavanjem počasti hrvatskom branitelju Željku Majoru, započeti 5. hodočašće hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara, a nazočit će mu i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak.

Hodočašće se održava u povodu obilježavanja stradavanja ”grada heroja” Vukovara, te u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i mještanina Općine Čačinaca Željka Majora, koji je 20. studenog 1991. godine na Ovčari s još 200 hrvatskih branitelja-ranjenika položio svoj život na oltar Domovine i za obranu grada Vukovara.

Hodočasnici će u dužini od 139 kilometara u tri dana, od 15. do 17. studenog 2016. godine. Prvog dana, hodočasnici će proći put od Čačinaca do Bizovca, te u svim mjestima kroz koja će prolaziti, zapalit će svijeće i pomoliti se za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu.

Drugog dana, hodočasnici će proći rutu od Bizovca do Tenje (35 kilometara), a završnog dana, od Tenje do Vukovara (42 kilometara), da bi 18. studenoga sudjelovali u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovar i u Koloni sjećanja odali počast svim sudionicima obrane Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...

Virovitičku županiju napustilo 17% stanovništva!

Broj stanovnika Hrvatske smanjio se 2021. u odnosu na...