Hotel Kurija Janković iz Kapela Dvora dobio kategoriju heritage hotela s četiri zvjezdice

Objavljeno:

spot_img

Hotel Kurija Janković iz Kapela Dvora dobio je rješenje Ministarstva turizma kojim je svrstan u kategoriju heritage hotela ili hotela baština s četiri zvjezdice. Tako se Hotel Kurija Janković, našao u društvu renomiranih hrvatskih hotela poput zagrebačkog „Palace“ hotela, bolskog „Svetog križa“, rovinjskog „Angela d’oro“ ili „La Grise“ iz Bale koji nose oznaku „heritage“. Po tome je Hotel Kurija Janković prva u Slavoniji i među rijetkima u Hrvatskoj, jer heritage hoteli doprinose očuvanju kulturnog i povijesnog naslijeđa.

– 2016. godina bila je prva godina našega poslovanja, a možemo ju opisati kao godinu ulaganja, planiranja, istraživanja, analiziranja i kreiranja vlastitog brenda hotela. Budući da smo mali hotel, naglasak je stavljen na rad i zalaganje svakog pojedinca. Podizanje svijesti o važnosti individualnog i timskog rada jedna je od primarnih zadaća svakog poslovnog sustava. Uz primarnu zadaću postavljanja poslovnih procesa, nastojali smo paralelno razvijati prepoznatljivost destinacije. Hrvatska slovi kao „zemlja 1000 otoka“, no malo je poznato da smo i zemlja koja ima preko 1300 dvoraca i kurija. Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru, koji je obnovljen sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta Drava4Enjoy, zasigurno je jedan od najljepših malih hotela u kontinentalnom dijelu Hrvatske, idealan za odmor, posebno bicikliste, ali idealan i za poslovne konferencijske sastanke. Blizina rijeke Drave, mogućnost lova i ribolova, daju mu posebnu draž. U sklopu navedenih projekata označeno je preko 600 kilometara biciklističkih staza, postavljene su info table s kartama kako bi biciklisti imali na raspolaganju pregled biciklističkih staza Virovitičko-podravske županije s informacijama o turističkim atrakcijama na rutama, a izrađena je i GPS aplikacija koja je dostupna svima – istaknula je Sanja Sabolić, voditeljica Hotela Kurija Janković iz Kapela Dvora.

Kurija Janković sagrađena je tijekom 19. stoljeća u duhu smirenog historicizma i predstavlja jednu od najelegantnijih plemićkih ladanjskih kuća na području Virovitičko-podravske županije. Hotel se nalazi na mjestu susreta Slavonije i Podravine u okruženju UNESCO Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, raspolaže s 18 komfornih soba, a gostima su na raspolaganju caffe bar, restoran, soba za sastanke, konferencijska dvorana i suvenirnica.

Sanja Sabolić: Nastavit ćemo povezivanje s domaćim ugostiteljima jer želimo zajednički doprinijeti razvoju destinacije

Sanja Sabolić

– Nadamo se da će naš hotel postati pogonski pokretač kontinentalnog turizma Virovitičko-podravske županije jer kontinentalna Hrvatska ima uistinu bogatu ponudu koja treba naći svoje mjesto na tržištu, a trenutno je nedovoljno predstavljena. Prirodne ljepote, domaća kuhinja, kulturna baština, tradicionalni obrti i zanati zaslužili su biti vidljivi i dostupni domaćim i stranim turistima. U 2017. godini očekujemo najveći pomak upravo na tom području – podcrtala je Sanja Sabolić, te dodala.

– Nastavit ćemo povezivanje s domaćim ugostiteljima jer želimo zajednički doprinijeti razvoju destinacije. Cilj nam je postati prepoznatljiva destinacija za domaće turiste, ali i predstaviti se novim tržištima srednje i zapadne Europe. Smatramo da smo vrijedni „skretanja s autoputa“ na putovanjima do mora jer uz predivan hotel nudimo i jedinstvene lokalitete u našem okruženju. Te dvije ponude (morska i kontinentalna) trebaju biti komplementarne i nadopunjavati se, a potencijalnom gostu moraju biti konkretno predstavljene. Kako bi kontinentalni turizam bio konkurentan potrebna je cjelokupna državna strategija i vizija u kojem smjeru ga želimo razvijati. Imamo sve preduvjete da kao zemlja razvijemo cjelogodišnji turizam i odmaknemo se od etikete isključivo morske destinacije. Pomaci su na tom području vidljivi, ali se na njima treba konstantno raditi. Nadamo se da će iduće razdoblje biti razdoblje promjena i spremnosti svih aktera na zajednički rad na tom području – zaključila je Sanja Sabolić. (www.vpz.hr / fotografije: Kurija Janković)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni