spot_img

Hotel Kurija Janković postati će središnja cikloturistička destinacija ovog dijela Hrvatske

Objavljeno:

U petak 9. ožujka, s početkom od 10,00 sati u Gradskoj upravi u Barcsu, održat će se početna konferencija europskog projekta EV 13 GAP „Filling the gap – comlepion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“. Vrijednost projekta iznosi 1.982.494,18 eura, a završetak je planiran do 30. lipnja 2019. godine. Prijavitelj je Virovitičko-podravska županija, partner je grad Barcs. Projekt je napisala VIDRA.

Hotel Kurija Janković

Početnoj konferenciji između ostalih, nazočit će virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Barcsa Otto Karvalics, povjerenik Vlade Republike Mađarske za biciklizam i aktivni odmor Revesz Mariusz kao i Norbert Biro, predsjednik Županije Somogy.

EV13 GAP je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije. Kroz Drava4Enjoy rekonstruirana je Kurija Janković, koja je zatim pretvorena u heritage hotel, koji za cilj ima osigurati smještaj u rangu bike & bed standarda, posebice jer je polazišna točka važnog biciklističkog eventa županije Panonsko-bilogorskog MTB maratona. Da bi to bilo moguće potrebno je dograditi dodatne sadržaje, što će se realizirati kroz projekt EV13 Gap. Kurija Janković se nalazi na manje od jedan kilometar udaljenosti od rute EV13.

Ovim projektom će se rekonstruirati bivša gospodarska zgrada Kurije Janković te izgraditi jedna nova, a koje će imati sadržaje koji su izravno usmjereni na cikloturiste te one sadržaje koji mogu obogatiti njihov boravak. Riječ je o spremištu za bicikle, svlačionicama za bicikliste, dodatnim svlačionicama sa tuševima, zatim tematskom odmorištu „vrt leptira“, manji wellness i vinski bar. Od lokacije projekta do granice s Mađarskom predviđeno je označavanje sigurne rute koja ide makadamskim putevima od igrališta preko polja. Također će se postaviti 4 samostalne stanice za popravak bicikala.

Što se tiče mađarskog partnera, grada Barcsa, njihova glavna investicija tiče se izgradnje biciklističke staze koja prolazi tik uz rijeku Dravu od mjesta Drávatamási do plaže u gradu Barcsu, koja je duga 8,5 km, a na koju će postaviti odmorišta za bicikliste. Biciklistička staza će se nadovezati na već postojeću stazu, a kada se završi ona će biti dio neprekidne biciklističke staze od 120 km koja vodi prema Mohaču.

Kao ostale aktivnosti valja spomenuti organizaciju MTB kampa za mlade po završetku izgradnje, a koji će okupiti mlade iz Hrvatske i Mađarske. Zatim je tu organizacija biciklističkog natjecanja, odnosno Panonsko bilogorskog MTB maratona i niz promotivnih aktivnosti koje će vršiti Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...