Hrvatska seljačka stranka u Okrugljači predstavila predizborni program „Siguran smjer za poljoprivredu i ruralni razvoj“

Objavljeno:

spot_img

„Cilj HSS-ova programa za razvoj poljoprivrede je da ona postane strateška gospodarska grana u Hrvatskoj i da se ruralna područja razvijaju. Fokus su nam Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja ćemo zaštiti od nelojalne konkurencije i nestabilnog tržišta te im kroz donošenje Zakona o Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima osigurati poštene uvjete poslovanja“ kazala je potpredsjednica HSS-a, predsjednica ŽO HSS-a VPŽ i treća kandidatkinja na listi Narodne koalicije u IV. izbornoj jedinici Ana-Marija Petin predstavljajući u nedjelju u Okrugljači predizborni program „Siguran smjer za poljoprivredu i ruralni razvoj“

Program koji će HSS provoditi kada preuzme odgovornost za hrvatsku poljoprivredu, među ostalim, predviđa izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojima će prednost pri zakupu i prodaji dati domicilnom stanovništvu i OPG-ima. Donosi, također, i promjene u isplati direktnih poticaja koji će poljoprivrednim proizvođačima u potpunosti biti isplaćeni u zimskom periodu kako bi mogli uspješno organizirati buduću proizvodnju. „Smanjit ćemo stopu PDV-a na poljoprivredne proizvode, ali i na repromaterijal koji je ogromna stavka u poljoprivrednoj proizvodnji i time proizvođačima omogućiti da njihovi proizvodi budu konkurentni“, istaknula je Ana-Marija Petin.

HSS ruralni prostor namjerava razvijati i uz pomoć Programa mjera za ruralni razvoj. „Prilagodit ćemo ga malim proizvođačima koji su do sada teško povlačili novac. Postoji mogućnost da se Program promijeni i razdvoje natječaji za velika poljoprivredna poduzeća i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva čime će se izbjeći dosadašnja praksa da samo veliki proizvođači uspijevaju za svoje projekte dobiti novac koji je namijenjen cjelokupnom razvoju sela. Kroz izmjene Programa europski novac ćemo učiniti dostupnijim malim proizvođačima“ naglasila je Petin te dodala da u Programu za ruralni razvoj Hrvatska raspolaže s 323 milijuna eura godišnje koji mogu osigurati razvoj komunalne infrastrukture, prometnica, dječjih vrtića i igrališta u selima, kako bi se stanovnicima ruralnih područja omogućili isti uvjeti života kakvi su u urbanim sredinama.

„Vi ste temelj razvoja, vi živite na selu i samo ako vaša djeca ostanu, sigurna je budućnost sela, u protivnom, ruralni prostor će ostati prazan, a to ne smijemo dopustiti“ poručila je okupljenima u Okrugljači te ih pozvala da podrže siguran smjer razvoja poljoprivrede i na predstojećim izborima svoj glas daju listi broj 14, listi Narodne koalicije u IV. izbornoj jedinici i kandidatkinji pod rednim brojem 3 – Ana-Mariji Petin.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...