Hrvatski maratonci spojili istok i zapad Virovitičko-podravske županije pretrčavši 86 kilometara

Objavljeno:

spot_img

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije HVIDRA Slatina i Glasnici istine-Hrvatski maratonci pod pokroviteljstvom Županije i župana Tomislava Tolušića organizirali su 30. kolovoza 1. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 km. Start je bio u 7,30 u Kladarama, na samom zapadu županije, a završetak maratona oko 18,30 u Staroj Jošavi.

Cilj maratona bio je pretrčati Virovitičko-podravsku županiju te tako spojiti istok i zapad županije i svaki pretrčani kilometar posvetiti svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar Domovine.

Po završetku maratonci su se okupili u prostorijama slatinske Hvidre gdje su im na podvigu čestitali zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnja, potpredsjednik Županijske skupštine Mato Bubaš i Pavo Tutenov, predsjednik udruge Glasnici istine koji je i sudjelovao u maratonu.

Udruga Glasnici istine-Hrvatski maratonci, jedan od organizatora ultramaratona, osnovana je u veljači 2013. godine. Članovi udruge su maratonci – hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata iz cijele Hrvatske koji dugi niz godina u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata sudjeluju na memorijalnim utrkama i maratonima diljem Hrvatske – od Maslenice, Zagreba, Pakraca, Vukovara, Osijeka, Knina, Baranje do Četekovca i Voćina radi obilježavanje obljetnica ratnih događanja.

Aktivnosti Udruge usmjerene su na promicanje vrijednosti Domovinskog rata te očuvanje digniteta istog kako se ne bi zaboravio niti jedan poginuli i nestali hrvatski branitelj te niti jedan dan iz povijesti Domovinskog rata i stvaranja suverene i neovisne Republike Hrvatske.

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...