620

EURES je mreža javnih zavoda za zapošljavanje u partnerstvu s Europskom komisijom (zemlje europskog ekonomskog prostora plus Švicarska). Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Hrvatski zavod za zapošljavanje postaje dio Europske mreže javnih službi za zapošljavanje (EURES), a time hrvatskim građanima postaje dostupna usluga posredovanja pri zapošljavanju u drugim članicama Europske unije.

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje djeluju 4 EURES savjetnika u Područnim uredima Zagreb, Osijek, Split i Rijeka, a svojim aktivnostima pokrivaju i sve ostale područne urede HZZ-a. 
EURES mreža posjeduje i svoju web stranicu http://ec.europa.eu/eures/ na kojoj se mogu pronaći informacije o mogućnostima života i rada na području Europske unije, te Norveške, Islanda i Lihtenštajna kao i Švicarske, a preko koje je dnevnoj bazi oglašeno preko 1,5 milijuna oglasa poslodavca s prostora cijele EU.

O EURES-u i mogućnostima zapošljavanja naših radnika na prostoru država članica EU biti će govora na Okruglom stolu „ EURES – mogućnost zapošljavanja u zemljama Europske unije koji će se održati u okviru Sajma poslova, 25.listopada 2013. u prostoru Strukovne škole Virovitica s početkom u 13 sati. .