Zaštita domaćih proizvoda i povećanje njihove konkurentnosti te zaštita potrošača od uvoznih proizvoda, prvenstveno hrane sumnjive kvalitete, neke su od najvažnijih smjernica programa Narodne koalicije „Siguran smjer za poljoprivredu i ruralni razvoj“ kojeg je potpredsjednica HSS-a i kandidatkinja te stranke na listi Narodne koalicije u 4. izbornoj jedinici Ana-Marija Petin sinoć predstavila u Virovitici.

HSS

„Riješit ćemo problem nelojalne konkurencije i nepoštene trgovačke prakse, prije svega, pooštravanjem inspekcijskih kontrola uvoznih proizvoda. Nećemo dozvoliti da se na policama trgovačkih lanaca nalazi hrana iz uvoza sumnjive kvalitete. Na taj ćemo način zaštititi i domaću poljoprivrednu proizvodnju i povećati joj konkurentnost, ali i potrošače“ kazala je Petin.

Naglasila je da će se HSS zalagati i za rješavanje problema neisplate isporučenih proizvoda, s kojim se susreće većina poljoprivrednika, ističući kako ono mora biti kažnjivo jednako kao i neisplata plaća.

HSS je, kao ravnopravan partner u Narodnoj koaliciji, dobio priliku preuzeti odgovornost za hrvatsku poljoprivredu i provoditi program koji će osigurati razvoj te strateške gospodarske grane, revitalizirati ruralne prostore i u njima osigurati životne uvjete jednake onima u gradskim središtima, istaknula je Petin.

Krajnje je vrijeme, naglasila je, da se zaustavi propadanje Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koje HSS vidi kao nositelje razvoja sela. „ Gotovo 98% gospodarstava upisanih u Upisnik su Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i moramo im pomoći da njihova proizvodnja postane konkurentna. To ćemo postići donošenjem novog zakona kojim ćemo regulirati njihov status i osigurati im sigurnu budućnost“ rekla je Petin.

HSS

Narodna koalicija će Hrvatsku voditi sigurnim smjerom u svim segmentima života i neće dozvoliti daljnje propadanje Slavonije, a HSS će, napomenula je, sve učiniti kako bi proveo svoj program za revitalizaciju poljoprivrede i ruralnih područja. „Svi bismo željeli da nam djeca ostanu ovdje, na ruralnom području, da područne škole koje smo izgradili ne budu prazne, da se život vrati u Slavoniju. Da bi to i bilo tako, mi u Slavoniji, u Virovitici i cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji, moramo brinuti o sebi.

Moramo izaći na izbore i podržati Narodnu koaliciju na listi broj 14. To je jedini način da zaustavimo iseljavanje iz slavonskih sela i našoj djeci osiguramo sigurnu budućnost“ zaključila je Ana-Marija Petin, kandidatkinja pod rednim brojem 3 na listi broj 14, listi Narodne koalicije u 4. izbornoj jedinici.