HSS je jedina stranka koja može voditi Ministarstvo poljoprivrede i biti partner poljoprvrednicima

Objavljeno:


Potpredsjednica HSS-a i treća kandidatkinja na listi Narodne koalicije u 4. izbornoj jedinici Ana-Marija Petin sinoć je u Grabrovnici predstavila HSS-ov predizborni program „Siguran smjer za poljoprivredu i ruralni razvoj“. Naglasila je da je Hrvatska seljačka stranka spremna za preuzimanje odgovornosti za razvoj i revitalizaciju sela i poljoprivrede te da je HSS jedina stranka koja može voditi Ministarstvo poljoprivrede i biti partner poljoprivrednicima.

Ana-Marija Petir
Ana-Marija Petin

„Niti jedna stranka do sada nije se brinula o selu i poljoprivredniku, niti o ruralnom prostoru kao što je to radila Hrvatska seljačka stranka i vjerujte, čitajući programe onih stranaka koji ih imaju, a velika većina niti nema programe za poljoprivredu, niti jedna stranka neće voditi u budućnosti brigu o selu, kao što će voditi HSS. Upravo Narodna koalicija i naše sudjelovanje u toj koaliciji nam je garancija da ćemo taj program i provoditi“ poručila je Petin okupljenima.

Cilj programa, koji su pisali HSS-ovi stručnjaci, a oko njegova provođenja su se usuglasili svi partneri iz Narodne koalicije, je razvoj hrvatske poljoprivrede, povećanje vrijednosti poljoprivrednih proizvoda i zaustavljanje iseljavanja s ruralnih područja, istaknula je Petin te navela niz mjera kojima HSS u vrlo kratkom vremenu namjerava ojačati hrvatsku poljoprivredu. Među ostalim, to je donošenje novog zakona o Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojima će se prednost dati domicilnim OPG-ima, smanjenje PDV-a na hranu i repromaterijal te transparentnija isplata poticaja.

„Ono što nam garantira da ćemo sutra, kada Narodna koalicija pobjedi na izborima, provoditi program za poljoprivredu i ruralni razvoj, to je 5 sigurnih saborskih mandata koje nam je dala Narodna koalicija na čelu s SDP-om. Dali su nam povjerenje, koje u Domoljubnoj koaliciji nismo imali, ali i garanciju da će se program za poljoprivredu i provoditi. To je ono što treba Hrvatskoj seljačkoj stranci, ali to je ono što treba i selu i ruralnom prostoru“ kazala je Petin.

Naglasila je da je Hrvatska seljačka stranka najbolje rješenje za Virovitičko-podravsku županiju i cijelu Slavoniju, za razvoj poljoprivrede i sela te pozvala birače da povjerenje na izborima daju HSS-ovim kandidatima na listi broj 14, listi Narodne koalicije, jer samo to im garantira provođenje najboljeg programa za poljoprivredu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni