Barbara Kecman

Barbara Kecman, učenica je sedmog razreda Osnovne škole Veruda te za razliku od svojih razigranih vršnjaka koji imaju tisuću želja već dvije godine sanja samo jedno – da ozdravi. Barbara je prije dvije godine dobila Chronovu bolest koja se manifestira bolovima u nogama, kralježnici, uz kožne osipe i crvenilo, flekama po nogama i rukama, uz stalne vrtoglavice, oticanje zglobova, zatezanje vena u nogama, krv u stolici. Barbari je imunitet toliko narušen da mora koristiti zaštitnu masku za usta i nosa u javnosti. Zbog teškog zdravstvenog stanja Barbara ne ide niti u školu nego profesori dolaze k njoj.

Barbarina obitelj je rodom iz Slavonije, točnije Orahovice, a prije dvije godine došla je sa svojim roditeljima, starijom sestrom i bratom u Pulu, trbuhom za kruhom. Ova višečlana obitelj živi kao podstanar, računi roditelja koji su pod ovrhama, jer su zarađeno ulagali u Barbarino liječenje u Hrvatskoj i Sloveniji. Humanitarna udruga “Pokloni mi budućnost” iz Pule ovim putem apelira na pomoć hrabroj Barbari i novčane donacije kako bi otišla na potrebno liječenje u Belgiju. Za liječenje i tretman potrebno je prikupiti šest tisuća eura koje Barbarina obitelj više nema od kuda namaknuti, osim kroz donacije ljudi dobre volje i punih humanosti.

Donacije za Barbaru Kecman i njezino liječenje u Belgiji ova udruga prikuplja pod nazivom humanitarne akcije “Poklonimo Barbari budućnost” za koju je račun otvoren kod Privredne banke Zagreb, IBAN: HR1223400091510837190, za uplate iz inozemstva: SWIFT: PBZGHR2X. Za sve informacije
u cijelosti na raspolaganju stoji Anja Stanta, na broju 098/850-358. Više o Barbari i humanitarnoj akciji može se pročitati i na linku https://www.facebook.com/Priča o Barbari. (B. Petrović / Glas Iste)