Na dan Sajma poslova, 25. listopada 2013. Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica planira potpisivanje Partnerskog sporazuma o suradnji na aktivnostima samozapošljavanja u Virovitičko-podravskoj županiji.

Potpisivanje sporazuma će se održati u Strukovnoj školi Virovitica s početkom u 11.30 sati, neposredno prije otvaranja 6. Sajma poslova. Poziv za potpisivanje sporazuma upućen je Virovitičko-podravskoj županiji, HGK Županijskoj komori Virovitica, HOK Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, VIDRA- Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, te Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije.

Cilj i svrha osnivanja Partnerstva za samozapošljavanje je okupljanje dionika s područja Virovitičko-podravske županije radi zajedničkog rada na poticanju samozapošljavanja nezaposlenih osoba i podršci samozaposlenim osobama. Potporom za samozapošljavanje „Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto“ tijekom 2012. godine putem HZZ-a Područnog ureda Virovitica samozaposlila se 61 osoba, a tijekom 2013. godine na takav način na području Virovitičko-podravske županije vlastiti posao je pokrenulo čak 106 osoba.

Svim tako novoosnovanim obrtima, poduzećima, slobodnim profesijama navedenim sporazumom pružila bi se mogućnost za podršku u daljnjem radu i snalaženju na tržištu rada.