Igor Andrović: Na području županije, stvorili smo preduvjete za razvoj poduzetništva, a najbolji dokaz tome su Poduzetnički inkubator i Panonski drvni centar kompetencija

Na Gospodarskom susretu, 3. regionalni projekt Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore – njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika, koji je održan u Virovitici, Igor Andrović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ, predstavio je projekte Virovitičko-podravske županije.

Na području Virovitičko-podravske županije, stvorili smo preduvjete za razvoj poduzetništva. Tu prije svega mislim na županijski projekt, koji je najvećim dijelom izgrađen EU sredstvima, Poduzetnički inkubator, koji je popunjen samo dva mjeseca nakon otvorenja, što govori o poduzetničkom interesu, prvenstveno mladih. S Poduzetničkim inkubatorom nam je bio cilj olakšati početak poslovanja poduzetnicima početnicima.

Igor Andrović je govorio i o najvećem hrvatskom projektu iz strukturnih fondova Panonskom drvnom centru kompetencija, čija je vrijednost 44 milijuna kuna, od čega EU financira čak 99 posto.

Za tri mjeseca će se otvoriti Panonski drvni centar kompetencija i on će sa svjetskom tehnologijom, vrhunskim stručnjacima, poduzetnicima, ponajprije u drvno prerađivačkoj industriji, ali i ostalim industrijskim granama, ponuditi mogućnost razvoja, prvenstveno vezan za nove svjetske 3D tehnologije. Tu je i Hotel Kurija Janković, koji je također najvećim dijelom realiziran iz EU fondova. Osim toga Virovitičko-podravska županija, onim poduzetnicima koji ulažu na području naše Županije, pomaže kroz subvenciju kamatnih stopa potičući ih na otvaranje novih radnih mjesta.

Posebno je apostrofirao prednosti ulaganja na područje Virovitičko-podravske županije

Ova županija ima potencijala. Njena vrijednost je poljoprivreda, prehrambena i drvna industrija, puno manja cijena poslovanja nego u ostalim dijelovima Hrvatske, ali i manja cijena zemljišta. Gotovo do 50 posto nego u drugim dijelovima RH – zaključio je Igor Andrović.