Igor Andrović: U Virovitičko-podravskoj županiji nema osobe koja je zaražena koronavirusom, nemojte širiti lažne vijesti

0
1336
Igor Andrović
Igor Andrović

U Virovitičko-podravskoj županiji nema osobe koja je zaražena koronavirusom, naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović te ukazao na opasnost širenja lažnih vijesti.

– Na društvenim mrežama su se počele širiti lažne vijesti o osobama koje su oboljele od koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije. Podcrtavam, kako na našem području nema takvih osoba i kako ćemo, kada se to, i ako se to dogodi, pravovremeno obavijestiti javnost. No, podcrtavam kako je iznimno štetno, širenje lažnih vijesti, koje stvaraju nelagodu ljudima kojih se tiču, stigmatiziraju ih, a imaju za cilj stvaranje nepotrebne panike i straha. Stožer za zaštitu i spašavanje Virovitičko-podravske županije radi stručno i iznimno odgovorno i nama je u prvom redu briga za zdravlje i sigurnost naših građana. Upravo i zbog toga, a radi prevencije, smo među prvima u Hrvatskoj donijeli odluku o zabrani javnih okupljanja, kako bi u začetku, spriječili eventualnu mogućnost širenja bilo kakvog oblika zaraze – naglasio je župan Igor Andrović.