5. kolovoza 2012. u 20,30 sati u Gradskom muzeju Virovitica bit će otvorena izložba akademskog kipara Igora Rufa.

Na izložbi će biti predstavljena recentna Rufova djela. Igor Ruf rođen je 1984. godine u Virovitici. Radi u mediju kiparstva. Njegove skulpture i objekte karakterizira konstruktivistički duh, te eksperimentiranje sa svjetlosnim elementima.

Izlagao je na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi od kojih izdvajamo “Trembling Spaces” (Miller Gallery, Indiana University of Pennsylvania, SAD, 2009.) i “One of a Kind and Five Others” (Galerija SC, 2010.).

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, među kojima izdvajamo Veliku nagradu XI. Trijenala hrvatskog kiparstva (2012), nacionalne trijenalne izložbe skulpture, koja hrvatskoj javnosti predstavlja ostvarenja s područja suvremene kiparske umjetnosti; Prvu nagradu na natječaju “Kreativne perspektive – nove ideje za stare okvire” za rješenje atrija Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2008) i Drugu nagradu na natječaju za izradu 3-D objekta za nagradu “Luka Ritz” (2009), te Otkupnu nagradu na natječaju za Spomenik pobjedi u Domovinskom ratu, Zadar (2009).

Igor radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Autorica izložbe je kustosica Mihaela Kulej, a izložba je ostvarena u suradnji s autorom i galerijom Lauba.