Virovitičko-podravska županija i Opća bolnica Virovitica, 3. i 4. rujna, u središtu Virovitice, organizirat će «Igrajmo se liječnika”

Virovitičko-podravska županija i Opća bolnica Virovitica, 3. i 4. rujna, u središtu Virovitice (Trg kralja Tomislava), organizirat će akciju “Igrajmo se liječnika”. Akcija ima za cilj smanjiti dječji strah od liječnika te naučiti djecu važnosti zdravlja. Namijenjena je za djecu od 3 do 12 godina. U akciji će sudjelovati liječnici i medicinske sestre Dječjeg odjela Opće bolnice Virovitica. U dva dana održavanja ”Igrajmo se liječnika”, u središtu Virovitice, gdje će se 3. rujna, u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije, održati i Agroexpo, bit će održane i tri radionice za djecu i roditelje na temu: Zašto piti vodu i zašto prati ruke; Kako snižavati povišenu temperaturu i Kako pomoći djetetu koje gubi tekućinu.

Cilj ovog projekta je smanjivanje dječjeg straha od odlaska liječniku, te približavanje bolnica i bolničkog miljea našim najmlađim bolesnicima. Djeci u dobi od 3-7 godina je dodijeljena uloga roditelja, djetetova igračka, plišanac, je njegovo bolesno dijete, a liječnicima i medicinskim sestrama je povjerena odgovorna uloga liječnika. Oni će dozvoljavaju djeci upotrebu različitih instrumenata koje imaju na raspolaganju, kao što su otoskop, stetoskop, tlakomjer… Dugoročni cilj ovog projekta je u široj populaciji stvoriti pozitivne stavove prema ostvarenju osnovnih prava na zdravlje i prema korištenju zdravstvene zaštite.