Imamo 51 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je žena u dobi od 69 godina umrla

0
396
Covid Virovitičanka
Covid Virovitičanka, snimio Antonio Jurkin

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 130 uzoraka i zabilježen 51 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je žena u dobi od 69 godina umrla, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

U Virovitici su 22 novozaražena, u Suhopolju sedam, Slatini šest, Čađavici četiri, Gradini i Pitomači po tri, Lukaču dva, a u Špišić Bukovici, Čačincima, Sopju i Zdencima po jedan.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica su 35 pacijenta, od kojih pet na respiratoru, a dvije osobe su u KBC Osijek u respiracijskom centru. 

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 7366 osoba, a 192 je preminulo.

Zbog povećanog interesa i veće dostupnosti, ovaj tjedan će se otvoriti dodatni punktovi za cijepljenje: Doznajte termine i lokacije

Bilježimo povećan interes za cijepljenje te smo stoga na sjednici Civilne zaštite Virovitičko-podravske županije odlučili, za ovaj tjedan, otvoriti dodatne punktova za cijepljenje u Pitomači, Virovitici i Slatini – kazao nam je dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ i član Stožera civilne zaštite VPŽ.

Tako će se otvoriti cijepni punkt u Pitomači (Zgrada Doma zdravlja VPŽ), gdje će već ovaj petak, 12. studenog, liječnici obiteljske medicine, cijepiti od 13,00 do 15,00 sati. U Virovitici se otvara još jedan dan „na Viroexpu“, gdje će se protiv COVIDA-19 cijepiti i ovaj četvrtak, 11. studenog od 14,00 do 19,00 sati.

Osim toga, u subotu 13. studenog, cijepit će se u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, od 8,00 do 11,00 sati u Virovitici.

Istodobno, U Slatini će se uz uobičajene termine, cijepiti i ove subote od 8,00 do 11,00 sati u prostoru Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok. Osim toga, u Ljekarni Plantak, uz prethodnu najavu, moći će se cijepiti i ovaj četvrtak, 11. studenog od 16,00 do 19,00 sati.

Cjelokupan raspored cijepljenja na području Virovitičko-podravske županije, možete vidjeti OVDJE.

(vpz.hr)