Na području Virovitičko-podravske županije imamo još jednog zaraženog koronavirusom, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije Marijo Klement na konferenciji za medije na kojoj je uz njega bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i član stožera dr. Miroslav Venus. Riječ je o studentu koji je testiran u Zagrebu.

– U petak smo obaviješteni da imamo još jednu pozitivnu osobu koja se nije zarazila na području naše županije. Radi se o osobi muškog spola, mlađe životne dobi, studentu. Asimptomatski je, nema nikakvih kliničkih znakova bolesti – rekao je dr. Miroslav Venus.

Dodao je da se mladić nalazi u samoizolaciji u Virovitičko-podravskoj županiji, a svi kontakti iz naše županije, ali i Zagreba, su locirani i stavljeni u samoizolaciju.

– Ukupno je u samoizolaciji 6 osoba koje su u vezi s njim. U koordinaciji s kolegama iz Zagreba smo poduzeli potrebne korake – rekao je, naglasivši kako ovaj slučaj nema nikakve veze s prethodnim slučajem od četvrtka.

– Oba su slučaja pokazala određenu odgovornost i dobro ponašanje, jer u prethodnom slučaju osoba se samoinicijativno stavila u samoizolaciju, a to se i vidjelo jer su oba člana obitelji negativna. Što znači da nije zarazio ni svoje najbliže. Jednako kao i ovaj slučaj gdje se student samoinicijativno javio na testiranje zbog toga što se našao u određenoj rizičnoj situaciji, iako je bio bez ikakvih simptoma bolesti i otkriveno je da je pozitivan – istaknuo je dr. Venus.

Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, osam ih se oporavilo, dvije osobe su zaražena, a jedan muškarac je preminuo. Ukupno je testirano 1.350 osoba. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)