Irena Celio-Cega napustila grupu Vatra

0
2663
Irena Celio-Cega
Irena Celio-Cega, foto: Facebook.com / Grupa Vatra

‘Prošle subote Irena je u Čakovcu odsvirala svoj posljednji koncert. Sve smo stvarali zajedno, iz ničega u nešto, dovoljno veliko za klince iz Virovitice. Hvala ti što si više od 20 godina svog života uložila u Obiteljsko Glazbeno Gospodarstvo Vatra! Sretno u svim novim koracima, Vatrena ekipa zauvijek uz tebe’, stoji u obraćanju grupe.

Klavijaturistica je poručila da je bila apsolutna privilegija živjeti i svirati s bendom više od pola njezinog života.

‘Nosim ih u srcu sa svim uspomenama koje dijelimo, uvijek ću biti ponosna na sve što smo postigli i navijam za njih dalje. Budući je stvaranje glazbe s vremenom postala potreba, nastavljam se igrati s njom, kao što se nastavljaju i naša dugogodišnja prijateljstva, to su temelji koje ne tresu nikakve životne okolnosti.’

Grupa Vatra je nastala u Virovitici 1999. giodine, a iste godine objavili su svoj prvi album ‘Između nas’. Ubrzo ih je većina kritičara uzela na zub na što su oni odgovorili gitarama i počeli svirati svugdje gdje su ih pozvali. Objavili su devet albuma, osvojili niz Porina i drugih nagrada, izbacili hrpu pjesama koji su obilježili njihovu karijeru i domaću glazbenu scenu, a uz sve to stigli su prešli stotine tisuća kilometara odlazeći na svoje brojne nastupe. Trenutno se spremaju za koncert u zagrebačkom Boogaloou, 4. travnja.

Prije odlaska iz benda ostavila je iza sebe aktualni singl kojeg je sama napisala. Riječ je o duetu grupe Vatra i Antonije Šerić Tonke koja uz supruga Aljošu Šerića čini mentorski tim Ivana Dečaka u ovoj sezoni showa ‘The Voice’.

‘Tuširala sam se i shvatila sam kako sam sretna zapravo, imam Lunu, Aljošu, posao koji volim…’. Pjesma je o tom trenutku, spoznaji da na vječno pitanje napokon imamo odgovor i da je cijelo vrijeme zapravo pred nama’, kaže autorica Irena Celio-Cega.