Iskrena vina Matković – Orahovački obiteljski posao prepoznat diljem Hrvatske

Objavljeno:

spot_img

Mali slavonski gradić Orahovica, koji se nalazi na samom istoku Virovitičko-podravske županije, već odavno je poznat po dobroj kapljici. Uz velikog proizvođača PP Orahovicu, sve više do izražaja dolaze i mali, obiteljski proizvođači vina. Prve nasade frankovke Josip Matković iz Orahovice posadio je prije 9 godina i to baš na obroncima Papuka, a danas ima oko 4 hektara vinograda i to pretežno crnih sorti. Obiteljski posao započeo je sa suprugom Mirom, kćeri Ivom i sinom Ivanom. Danas je tu i zet Miro, koji je u cijeloj priči zadužen za dizajn i marketing.

Prema riječima vlasnika Josipa, 60% vinograda su nasadi frankovke, dok su ostalih 40% crni pinot i cabernet franc. Trenutno su u tijeku formiranja tržišta, za sada je to nekoliko manjih restorana i jedna vinoteka u Zagrebu. Njihova iskrena vina, kako popularno nazivaju svoje proizvode, prepoznali su i u nekim važnijim časopisima kao što su Mrvica, Jutarnji list, Hrana i vino… Jedan od značajnijih nastupa bio je u sklopu izložbenog prostora Virovitičko-podravske županije na 2. hrvatskom festivalu hrane i vina koji je održan u Zagrebu od 3. do 5. travnja ove godine.

– Nije to biznis. Dani proizvodnje satkani su od stotina lijepih i manje lijepih priča koje nas čine ponosnima na vina koja smo stvorili za sve iskrene, ljudske trenutke koje ćete uz njih doživjeti. Bez velikih riječi, šarenih etiketa i blještavih reklama, za nas je to život – iskrena posvećenost kreiranju dobrih vina. Možda baš zato vina Matković imaju neobjašnjivu moć. Inspiriraju na neke male, nikad izgovorene istine, koje su, kao i naša vina, najljepše navrh jezika. – samo je kratak opis onoga čime se bavi obitelj Matković.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...