Isplate poljoprivrednicima u Bistrici, Slatini, Orahovici, Pitomači…

Objavljeno:

Nove isplate malim poljoprivrednicima u sklopu operacije 6.3.1

APPRRRAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prvu ratu korisnicima potpore unutar mjere 6 Programa ruralnog razvoja – Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja, operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Tako je Čirjak Neli iz Zagreba, Kapelac Željku iz Našica, TKL grupi d.o.o. iz Kaštela, Ekspanziji d.o.o. iz Zagorskih Sela, Komparak Vlahi iz Korčule, Ivanić Igoru iz Kutine, Juraga Siniši iz Šibenika, Musulin Gordanu iz Ploča, Kuzman Vladi iz Marije Bistrice, Pereković Radojki iz Slatine, Benković Lacku iz Zlatara, Ožeg Jadranki iz Đulovca, Havaić Vladimiru iz Malog Bukovca, Opat Zdravku iz Orahovice, OPG-u Kobaš Marija iz Slavonskog Šamca, OPG-u Tomašić Damir iz Drnja, OPG-u Đurišević Krunoslav iz Pitomače, OPG-u Hačić Davorin iz Zagreba isplaćeno svakom po 56.915,25 kn, a OPG-u Perica Ivan iz Promina i OPG-u Marinović Petar iz Blata 56.862,75 kn.

Podsjetimo, potpora predviđena prvim natječajem za operaciju 6.3.1. iznosi ukupno 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika koji su ispunili kriterije Pravilnika i Natječaja. Svakom poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu od 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti – odnosno financira im se 100% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ovu potporu mali poljoprivrednici mogu iskoristiti za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju zemljišta, mehanizacije i opreme te kupnju, građenje ili opremanje objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade.

U okviru ove operacije mogu se podizati novi nasadi, poboljšati kvaliteta poljoprivrednog zemljišta te izgraditi objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda. Svi projekti malih poljoprivrednika koje je odobrila Agencija za plaćanja mogu biti isplaćeni u 2 rate – 50% potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon Odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50% nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana. Potpora unutar podmjere 6.3 može se dodijeliti samo jednom tijekom programskog razdoblja 2014-2020 po jednom malom poljoprivrednom gospodarstvu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni