SpdSporazum o zajedničkom nastupu na izborima u Općini Suhopolje potpisali su predstavnici ogranaka SDP-a, HNS-a i HSPD-a. Nova koalicija u Suhopolju podržat će nestranačkog kandidata za načelnika općine, rođenog Suhopoljčana, profesora Predraga Pejića za zamjenika načelnika, esdepeovca Ivicu Vukovića.„Prihvatio sam pošteni put ljudi koje znam i za koje sam uvjeren da žele probirak našeg Suhopolja. Zahvaljujem im se na podršci i nadam da ćemo zajedničkim snagama vratiti Suhopolje tamo gdje mu je mjesto – ljudima. Općina će biti servis svima, a ne samo njima”, rekao je Pejić.

Na proteklim lokalnim izborima za Općinsko vijeće u Suhopolju koaliciju su činili SDP i HNS. Osvojili smo četiri mjesta. „Na pretprošlim izborima osvojili smo dva što znači da smo imali stopostotno povećanje. Više vijećnika u Općinskom vijeću imat ćemo i nakon ovih izbora”, rekao je Željko Kumrić dodavši kako u koaliciji čvrsto vjeruju da će dati i načelnika.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Tomislav Žagar iznimno je zadovoljan što je stvorena koalicija tri stranke. „Ovo je alternativa postojećoj garnituri na vlasti u Suhopolju. Jednim drugačijim pristupom Suhopolju ćemo vratiti urbani štih u kojem će mladi pronaći svoju perspektivu”, rekao je Žagar.