Konkretno u singlu ”Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” izbacili smo neke tekstualne dijelove u refrenima, čime smo dobili na poletnosti, kazao je frontmen.

Grupa Vatra je nedavno snimila spot za pjesmu “Bilo je dobro dok je trajalo”, a premijeru spota ćete ovog tjedna pogledati na našem portalu. Kako su snimali spot, koja im je bila ideja za video te što su promijenili u svojoj glazbi rekao nam je Ivan Dečak.

Vatra

Koliko vam je trebalo da snimite spot za singl “Bilo je dobro dok je trajalo” i koja vam je prva ideja za video?

Video spot za singl ”Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” zapravo je dokumentarističkog karaktera, sniman ove veljače u predivnom ambijentu Kazališta Virovitica gdje smo nastupili u sklopu Virkas festivala. Snimanje spota trajalo je koliko i sam koncert. Montaža je zato potrajala nešto duže.

Na pozornici su nam se te večeri pridružili naših dragih suradnici i prijatelji (Aljoša Šerić iz Pavela, Stipe Mađor i Ljubica Gurdulić iz Svadbasa).

Atmosfera je bila uistinu posebna, jedna od onih večeri kada se sve kockice poslože. Nije postojala nikakva barijera između nas na pozornici i ljudi u publici. Stoga smo odlučili da dokument tog koncerta bude vizualni identitet nove verzije pjesme ”Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)”. Moramo spomenuti i mladog redatelja Ivana Mijića koji se zajedno sa svojom ekipom suradnika primio snimanja i montaže video spota.

Pjesma je već dva tjedna u vrhu domaćih top lista. Kako vam se sviđa odaziv publike?

Potpuno je neočekivano sve ovo što se na samom startu događa s pjesmom. Drago nam je da pjesma ima odličan ulaz i airplay na svim važnijim radio postajama. Nadamo se da će i spot isto tako zaživjeti.

Po čemu se spot i pjesma razlikuju od originalne verzije iz 1999. godine?

Koristili smo drugačije materijale pri konstrukciji pjesme i videa. Osim iskustva kojeg smo, usudim se reći stekli kroz godine, bez zadrške smo koristili i svu tehnologiju koju pruža 2013. godina, a koja nam u dalekoj 1999. i nije bila toliko na raspolaganju. Ovog smo puta koristili instrumente koji nam nisu matični, igrali smo se…

Kako vam je bilo ponovno snimati stare pjesme u malo drugačijem aranžmanu?

Snimanje EP albuma, koji izlazi odmah nakon ljeta, bilo je potpuno guštanje.

U bend je došao novi član, basist Tomislav Šušak, te smo kroz usviravnje starih pjesama, a za potrebe nadolazećih koncerata, počeli kemijati po aranžmanima. To nam se učinilo interesantno, svježe, drugačije, pa smo tu igru odlučili zabilježiti. I evo ga, produkt kemijanja je najavni single EP-ja.

Jeste li nešto posebno promijenili u glazbi?

Promijenili smo gotovo sve, u nekim pjesmama čak i riječi pjesama. Konkretno u singlu ”Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” izbacili smo neke tekstualne dijelove u refrenima, čime smo dobili na poletnosti, a istovremeno vjerujemo kako nismo ”ubili” dušu pjesme.

Zašto ste spot snimali baš u Kazalištu Virovitica i što bendu taj prostor znači?

EP će se zvati “VT” po registarskim oznakama našeg rodnog grada. Premda nas četvero od ukupno pet članova Vatre već duži niz godina živimo u Zagrebu, naši su korijeni ipak vezani uz Viroviticu. Tamo je sve počelo, pa i danas tamo rado odlazimo na probe prije ulaska u studio.

Možemo dakle reći kako je audio i vizualni dio vezan uz nadolazeći EP “VT” zapravo svojevrsni hommage rodnom gradu u kojem su mnoge od ovih pjesama i nastale. (24sata.hr)