spot_img

Ivan Dugaja prvak Hrvatske u oranju konjima, Šebalj i Rekić drugi, a ukupno Virovitičko-podravska županija treća

Objavljeno:

Virovitičko-podravska županija u subotu, 5. rujna, po drugi puta nakon 2010. godine, bila je domaćin državnom natjecanju u oranju. Natjecanje je održano u Borovi kraj Suhopolja, a u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije. Organizatori 13. natjecanja u oranju i 4. državnog natjecanja u oranju konjskim zapregama Republike Hrvatske su Virovitičko-podravska županija, Općina Suhopolje, Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača.

Natjecanje je održano u kišnim uvijetima, ali unatoč tome natjecatelji su pohvalili i kvalitetu parcele i samu organizaciju.

Pobjednik 4. natjecanja orača RH konjskim zapregama je Ivan Dugaja iz Čađavice sa osvojenih 331 bod. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Despotoviću sa 297 bodova, a treće Mirku Majsecu sa 253 boda.

U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto osvojio je Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije sa 206,5 bodova, drugo mjesto Goran Šebalj iz Virovitičko-podravske sa 151,5 bodova, a treće Ivan Karavidović iz Brodsko-posavske županije sa 149 bodova.

U kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto pripalo je Saši Višku iz Koprivničko-križevačke županije sa 178 bodova, drugo Radivoju Rekiću iz Virovitičko-podravske sa 153 boda, a treće Fran-Andreju Jalušiću iz Međimurske županije sa 129,5 bodova.

Ukupno po županijama najbolja je bila ekipa Krapinsko zagorske županije, drugo mjesto pripalo je ekipi Koprivničko-križevačke županije dok je Virovitičko-podravskoj pripalo treće od ukupno 16 županija.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni