spot_img

Ivan Žada novi je istraživački novinar u informativnom timu RTL-a

Objavljeno:

– Informativnom timu RTL-a od 1. veljače pridružuje se Ivan Žada, novinar s dugogodišnjom karijerom u televizijskom, radijskom i tiskanom novinarstvu. Svoje prve novinarske korake napravio je na lokalnom radiju u rodnoj Virovitici nakon čega je počeo surađivati i s Virovitičkom televizijom

Ivan Žada, foto: RTL.hr

Radio je kao novinar na HRT-u te Novoj TV, pisao je za Jutarnji i Večernji list, a priznaje da je istraživačko novinarstvo oduvijek bilo ono što ga je najviše privlačilo.

„Još od malena sam znao da ću biti ili glumac ili novinar. Prevagnulo je ovo drugo i nikad nisam požalio. Obožavam čeprkati po onome što mnogi drugi ne žele, slijediti tragove, a nagrada za sav taj trud je, naravno, uspješna priča. Posebno ako sam razotkrio nešto od čega koristi ima šira zajednica“, ističe 41-godišnji Žada. Za istraživačko novinarstvo je dobio i nagradu Marija Jurić Zagorka, koju dodjeljuje Hrvatsko novinarsko društvo, i to za priču o raskrinkavanju mreže internetskih pedofila.

Žada će se pridružiti RTL-ovom timu središnje informativne emisije „RTL Danas“ kao i istraživačkog magazina „Potraga“, koji je u dvije godine emitiranja rješavao birokratske probleme građana, ukazivao na nepravilnosti i donosio tople ljudske priče.

„Ljuti me nepravda, lopovluk, korupcija. Posebno kada to rade ljudi s političkih pozicija na koje su došli izbornom voljom građana i morali bi raditi u najboljem interesu tih istih građana. Uvijek nastojim biti na strani, kako se to voli kazati, običnog malog čovjeka“ kaže Žada i ne krije da s nestrpljenjem iščekuje snimanje prvih priča za RTL.

„Dolazak na RTL za mene je novi izazov kojem se jako veselim. Posebno radu u redakciji „Potrage“ jer je to forma u kojoj mogu dati najviše od sebe. Privukla me i energija kojom televizija, odnosno njeni zaposlenici  zrače. Iako će RTL za tri godine postati punoljetan, entuzijazam koji vlada podsjeća me na same početke stvaranja nove televizije. A to je izuzetno motivirajuće“, poručuje Žada.

Njegove priče ne propustite pratiti u središnjoj informativnoj emisiji „RTL Danas“ svaki dan u 18:30! (rtl.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni