Virovitički gradonačelnik i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin koji se u ponedjeljak po drugi puta nije pojavio na Županijskom sudu u Zagrebu gdje je trebao svjedočiti u svojstvu Sanaderove obrane u aferi Fimi Media, a zbog nedolaska sudu je poslao ispričnicu u kojoj navodi da je nesposoban za rad.

Ivica Kirin
Ivica Kirin (snimio: A. Jurkin)

Tu ispričnicu dao mu je liječnik 18. travnja i vrijedi tjedan dana, odnosno do četvrtka. Kako je Kirinu to bio drugi puta da se nije pojavio na sudu (za prvo nepojavljivanje je kažnjen sa 5.000 kuna) Sanaderova obrana je odustala od njegovog ispitivanja. Ipak, kao gradonačelnik Virovitice u srijedu je u prostorijama Grada primio delegaciju grada Jajca koju je predvodio načelnik Općine Jajce Edin Hozan. – Gospodina Kirina nema na poslu od prošlog tjedna zbog bolesti, tek sutra bi se trebao pojaviti – odgovorili su iz njegova ureda, iako je Kirin samo nekoliko sati kasnije upravo u svom redu ugostio delegaciju iz Jajca.

– Da, bio sam danas na poslu jer su mi došli gosti iz Jajca, a zbog tog susreta sam prekinuo i bolovanje jedan dan ranije. Pet dana ležao u krevetu pod temperaturom, sad još uvijek kašljem i pijem antibiotike, imao sam nekakvu virusnu upalu. Svašta ljudima pada na pamet, ali na sudu se u ponedjeljak nisam pojavio samo zato jer sam tada bolestan ležao u krevetu, pišite što god hoćete ali nema tu nikakvih tajni niti zavjera – bez ustručavanje je poručio gradonačelnik Kirin. (Večernji list)