Iz virovitičke šećerane ukradeno 110 tona šećera

Objavljeno:

spot_img

U ponedjeljak, 25. svibnja policijska postaja Virovitica u 10,30 sati zaprimila je dojavu da je nepoznati počinitelj ili više njih otuđili veću količinu šećera iz tvornice šećerane u Virovitici. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u vremenskom periodu od 22. do 25. svibnja, počinili kazneno djelo teške krađe na štetu hrvatske industrije šećera d.d., tako što su uporabom originalnog ključa ušli u halu pakirnice i skladišta šećera, gdje su uporabom viličara izvezli 21 paletu pakiranog šećera u ambalaži od jednog kilograma ukupne težine 21000 kilograma, te ga otuđili s nepoznatim teretnim vozilom u nepoznatom pravcu. 

Nakon prikupljenih saznanja te temeljem naloga županijskog suda u Bjelovaru dana 25. svibnja u večernjim satima, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Virovitice kod 39-godišnjaka i obiteljskog domaćinstva 60-godišnjaka  kojima se koristi 39-godišnjak kojom prilikom je pronađeno više od 61900 kilograma šećera pakiranih na paletama kao i teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim se služi 39-godišnjak pri čemu je također u prtljažnom prostoru pronađeno 18 paleta s više od 17800 kilograma šećera. Protiv 39-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanje.

U svezi navedenog dana 26.svibnja, provedena su i kriminalistička istraživanja nad 48-godišnjakom i 52-godišnjakom,  zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

Dana 27.svibnja od strane hrvatske industrije šećera zaprimljen je odštetni zahtjev u kojem je navedeno da im je otuđeno ukupno 110 tona šećera, te da im je počinjena materijalna šteta u novčanom iznosu od 374.800,00 kuna. 

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...