Izaslanstvo Fengtai Districta – pokrajine glavnog kineskog grada Pekinga, boravilo je dva dana u Virovitičko-podravskoj županiji. U svojem posjetu obišli su gospodarstvenike s područja Virovitičko-podravske županije radi uspostavljanja suradnje i privlačenja potencijalinh investicija u županiju. Na Pustari Višnjica održana je prezentacija mogućnosti ulaganja u Virovitičko-podravsku županiju kojoj su, između ostalih, nazočili guverner Fengtai pokrajine Ji Yan, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu Ana-Marija Petin, direktor sajma Viroexpo Igor Andrović, gosti i gospodarstvenici iz pokrajine Fengtai te djelatnici Virovitičko-podravske županije i razvojne agencije VIDRA.

Nakon održane prezentacije, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i guverner Fengtai pokrajine Ji Yan potpisali su Izjavu o namjeri suradnje između Virovitičko-podravske županije (RH) i Fengtai District of Bejing (NR Kina), na temelju koje su stvoreni preduvijeti za razvijanje gospodarske suradnje i privlačenje investitora.

Izaslanstvo kineske pokrajine Fengtai i predstavnici Virovitičko-podravske županije posjetili su zatim grad Orahovicu i tamošnje gospodarske subjekte, tvrtke Pan Parket, Keramika Modus i PP Orahovica. Uz navedene tvrtke, izaslanstvo je posjetilo i turistički biser Virovitičko-podravske županije i grada Orahovice – Orahovačko jezero, gdje ih je dočekao gradonačelnik Josip Nemec sa suradnicima.

Uz gospodarstvenike u Orahovici, organiziran je bio i posjet virovitičkom TVIN-u, gdje su im se pridružili saborski zastupnik Josip Đakić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, koji su zajedno s direktorom TVIN-a Ivanom Špoljarićem obišli pogone tvornice.