Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije u radnom posjetu Bruxellesu

Objavljeno:

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije sa županom Tomislavom Tolušićem boravilo je u trodnevnom posjetu Bruxellesu na tradicionalnoj manifestaciji Otvoreni dani regija i gradova – Open Days 2012. Svrha manifestacije jest na jednom mjestu zbližiti političke predstavnike, osobe koje donose odluke, stručnjake i ljude iz prakse koji se bave pitanjem regionalne politike i EU fondovima s EU institucijama i medijima kako bi se raspravili zajednički izazovi s kojima su suočeni europski gradovi i regije te pronašla moguća rješenja za daljnji razvoj.
Osim toga, manifestacija služi kao platforma za proširenje mogućnosti provođenja EU Kohezijske politike i upravljanja financijskim instrumentima Europske unije putem različitih seminara i radionicama.

Uz župana Tolušića u Bruxellesu su boravile i predstavnice VIDRA-e agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije na čelu s ravnateljicom Sanjom Bošnjak. Virovitičko-podravska županija će u ožujku 2013. godine postati punopravna članica međunarodnog udruženja regionalnih samouprava Partenalia, stoga je prvi u nizu sastanaka upravo i održan u uredu ovog udruženja u Bruxellesu.
Župan Tolušić je izrazio zadovoljstvo s postignutom suradnjom Partenalie i Razvojne agencije VIDRA koje su već zajedno aplicirale jedan projekt za financiranje iz Strukturnih fondova, a uskoro će predstavnici španjolskih regija u udruženje educirati djelatnike Razvojne agencije VIDRA o specifičnostima Kohezijske politike EU i financiranju iz Strukturnih fondova.

Na svečanom domjenku u prostorima Osječko-baranjske županije u Bruxellesu, razgovaralo se o mogućnosti korištenja njihova ureda u Bruxellesu za potrebe Virovitičko-podravske županije, a župan Tolušić se susreo i sa saborskim zastupnicima, promatračima u EU Parlamentu Borom Grubišićem i Andrejom Plenkovićem te pomoćnicom glavnog tajnika NATO-a Kolindom Grabar Kitarović.
Predstavnice VIDRA-e agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije sudjelovale se na različitim radionicama i seminarima vezanim za Kohezijsku politiku EU, zapošljavanje mladih, razvoj klastera, provođenje lokalnih strategija razvoja itd. (sb)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni