Virovitičko-podravska županija u posljednjih 6 godina u suradnji s jedinicama lokalne samouprave intenzivno ulaže u razvoj školstva i obrazovanja kroz edukacije prosvjetnih radnika, učenika i studenata te izgradnju škola i školskih športskih dvorana. Izgrađene su školske športske dvorane u Voćinu, Mikleušu, Špišić Bukovici, Gradini i Čačincima, a ukupna vrijednost svih izgrađenih dvorana je 47 milijuna kuna.

U planu je izgradnja školske športske dvorane i u Novoj Bukovici.

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije ovih je dana izdao građevinsku dozvolu (potvrda glavnog projekta) za novu školsku športsku dvoranu koja će se graditi uz Osnovnu školu Vladimira Nazora Nova Bukovica. Vrijednost investicije izgradnje je oko 10 milijuna kuna. Uskoro se očekuje i gradnja nove ambulante u Novoj Bukovici, čije prostore je Općini Nova Bukovica ustupila Požeška biskupija.
“Dolaskom na vlast novog načelnika Općine Nova Bukovica, Željka Vencla, vide se ogromni pomaci u radu i djelovanju same Općine. U nepunih godinu dana on je, uz suradnju s Virovitičko-podravskom županijom, uspio ishoditi dozvole za novu školsku športsku dvoranu u Novoj Bukovici i novu ambulantu” – istaknuo je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, na području Virovitičko-podravske županije, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Podsjetimo se, uz nazočnost između ostalih, župana Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića, otvarane su škole u Velikom Polju, Brezovici, Pčeliću, Rušanima, Kozicama, Starom Gracu, Lozanu, Grabrovnici, Taborištu, Crncu, Ilmin Dvoru, Velikoj Črešnjevici, Otrovancu, Orešcu, Žlebinama, Noskovačkoj Dubravi, Lukaču, Starogradačkom Marofu, Ćeralijama i Novoj Jošavi. Uskoro se očekuje i otvorenje nove zgrade Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača.