spot_img

Izdana građevinska dozvola za sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac koji će se prostirati na 765 hektara

Objavljeno:

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije izdalo je investitoru, Virovitičko-podravskoj županiji građevinsku dozvolu za građenje sustava navodnjavanja „Novi Gradac – Detkovac“. Navedenom građevinskom dozvolom, omogućena je izgradnja dovodnog kanala, građevine na obali rijeke Drave, gravitacijskog dovodnog cjevovoda, crpne stanice s usisnim bazenom, tlačne razvodne mreže s pripadajućim oknima i hidrantima za spoj opreme za navodnjavanje.

Građevinsku dozvolu obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak, predala je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša VPŽ Zorica Hegedušić, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića koji je pohvalio ovaj projekt koji će umnogome olakšati poljoprivrednu proizvodnju na prostoru gdje će se nalaziti projekt navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac.

– Sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac prostire se na ukupno 765 hektara kojima će se Virovitičko-podravska županija staviti u sam vrh navodnjavanih površina u RH, a kada se uzme i površina sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška te Đolta, Virovitičko-podravska županija će imati oko 3.000 hektara navodnjavanih površina što će umnogome poboljšati proizvodnju kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda – istaknula je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak. (Fotografija: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...