Izdana građevinska dozvola za sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac koji će se prostirati na 765 hektara

Objavljeno:

spot_img

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije izdalo je investitoru, Virovitičko-podravskoj županiji građevinsku dozvolu za građenje sustava navodnjavanja „Novi Gradac – Detkovac“. Navedenom građevinskom dozvolom, omogućena je izgradnja dovodnog kanala, građevine na obali rijeke Drave, gravitacijskog dovodnog cjevovoda, crpne stanice s usisnim bazenom, tlačne razvodne mreže s pripadajućim oknima i hidrantima za spoj opreme za navodnjavanje.

Građevinsku dozvolu obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak, predala je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša VPŽ Zorica Hegedušić, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića koji je pohvalio ovaj projekt koji će umnogome olakšati poljoprivrednu proizvodnju na prostoru gdje će se nalaziti projekt navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac.

– Sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac prostire se na ukupno 765 hektara kojima će se Virovitičko-podravska županija staviti u sam vrh navodnjavanih površina u RH, a kada se uzme i površina sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška te Đolta, Virovitičko-podravska županija će imati oko 3.000 hektara navodnjavanih površina što će umnogome poboljšati proizvodnju kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda – istaknula je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak. (Fotografija: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...