Dvorac Janković u Suhopolju, koji je u potpunosti vlasništvo Virovitičko-podravske županije, ima svojstvo kulturnoga dobra, dok je povijesni perivoj u kojemu je dvorac smješten zaštićen kao objekt prirode i kao spomenik vrtne arhitekture. Nažalost, današnje stanje dvorce i perivoja je izuzetno loše, a kako bi se zaustavilo daljnje propadanje tog vrijednog kulturnog dobra, Virovitičko-podravska županija pokrenula je postupak ishođenja potrebnih dozvola za pripremu projekta obnove dvorca i financiranje iz EU fondova.

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije izdao je lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju (dogradnja i prenamjena) dvorca Janković u poslovnu građevinu (hotel), prenamjenu ledenice u kušaonicu vina te rekonstrukcija kapelice.

U konačnici, obnova dvorca i njegova nova funkcija vratit će dvorcu značaj koji je s vremenom izgubio te će utjecati i na promociju samoga Suhopolja u kojemu se nalazi, kao i na daljnji razvoj lokalne zajednice. Obnovu dvorca pratila bi i obnova povijesnoga perivoja u kojemu je dvorac smješten i s kojim čini nedjeljivu pejsažno-graditeljsku cjelinu.

Realizacija ovoga projekta utjecala bi na gospodarski razvoj lokalne sredine. Važno je spomenuti da bi organizacija jednog takvog sadržaja utjecala na promociju pomalo zaboravljenog dvorca i perivoja, a ujedno i naselja Suhopolje. Također bi utjecala i na smanjenje stope nezaposlenosti u općini Suhopolje, s obzirom da jedan takav sadržaj zahtjeva određeni broj ljudi kvalificiranih za obavljanje poslova iz ugostiteljsko-turističkog sektora. Smještaj hotelskog sadržaja sa popratnim ugostiteljskim i sportskim sadržajima (nogometni stadion u neposrednoj blizini dvorca) u povijesni prostor jednoga dvorca mogao bi privući različite profile turista: zaljubljenike u kulturno-povijesnu baštinu, turiste rekreativce i sve one koji se žele odmoriti daleko od gradske vreve i prometnih gužvi. Kvalitetnom ponudom i dobrom promocijom moguće je privući ne samo turiste iz regije, već i iz ostalih dijelova Hrvatske, kao i iz inozemstva (blizina državne granice s Republikom Mađarskom).

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županija prošle je godine kupila park i dvorac Janković u Suhopolju te ga odlučila obnoviti i prenamijeniti u hotel. Projekt je to koji bi trebao već ove godine biti nominiran za financiranje iz EU strukturnih fondova. Vrijednost projekta je oko 10 milijuna eura a prenamjena bi bila u hotel s 35 soba, restoranom, wellnesom, parkom i svim ostalim popratnim sadržajima.

Dvorac Janković je sklop podignut u razdoblju od sredine 18. do početka 20. stoljeća, a plan je pretvoriti ga u hotel visoke kategorije, s ugostiteljsko-turističkom namjenom i to do 2015. godine.