pitomacaskola

Radovi na izgradnji nove školske zgrade Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači započeli su u listopadu 2011. godine. Srednja škola Pitomača kao samostalna ustanova osnovana je 2003. godine, a trenutno djeluje u jednoj od najstarijih školskih zgrada u državi. Zgrada u kojoj se škola trenutno nalazi sagrađena je 1873. godine. Škola će u budućnosti nositi ime prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora Stjepana Sulimanca.

Ovih dana je izdana i uporabna dozvola za novu školu, što znači da su izgradnja i opremanje škole u potpunosti završeni. Vrijednost izgradnje i opremanja nove zgrade Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači je oko 18 milijuna kuna. Izgradnju nove zgrade zajednički financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača.

– Otvorenje nove zgrade Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači bit će u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije početkom rujna, što znači da će učenici novu školsku godinu pohađati u jednoj od najmodernijih škola u Hrvatskoj. Uskoro će Pitomača dobiti i trodjelnu sportsku dvoranu sa plivalištem koja će biti izgrađena uz novu zgradu Srednje škole Stjepana Sulimanca. – rekao je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić. (www.vpz.hr)